KAIKKI VENEILYSTÄ

VENEILYUUTISIA

Tältä sivulta löydät kaiken veneilyinfon harrastuksen aloittamisesta aina hyödyllisimpiin vinkkeihin.

Veneily on koko perheelle soveltuva yhteinen harrastus, jossa yhdistyvät liikunta, virkistäytyminen, oppiminen, yhdessäolo ja luonnosta nauttiminen.
Veneilyn aloittaminen ei vaadi paljon – sen voi aloittaa ilman omaa venettäkin.

Veneen koko, nopeus ja varustus valitaan omien tarpeiden ja kukkaron mukaan. Usein ensimmäinen vene on pienehkö. Kun lähivedet ovat käyneet tutuiksi ja merenkulkutaidot karttuneet, siirtyy osa jo isompaan veneeseen ja kenties kaukaisemmille vesille.

Suomessa on monipuolinen rannikko ja saaristo sekä laajat sisävesialueet. Uutta nähtävää riittää runsaasti, ja halutessaan veneen voi siirtää mereltä sisävesille tai päinvastoin.

Niin sisävesistöiltä kuin saaristosta löytyy veneilijöille lukuisia palveluita päiväretkeilystä yöpymiseen. Vierassatamat löydät helpoiten osoitteesta saaristonsatamat.fi. Sisävesillä alueen matkailuinfoista saa helposti tietoa veneilypaikoista ja kiinnostavista nähtävyyksistä.

Veneilijöiden tulee aina kunnioittaa sekä hyviä merimiestapoja että herkkää luontoa. Siksi veneily vaatii paitsi oikeat välineet, myös osaamista, ymmärrystä ja tervettä asennetta.

Kannattaa vaihtaa kokemuksia, harjoitella ja kokeilla käytännössä taitojaan. Turvallisuuttaan voi parantaa kouluttautumalla ja pitämällä veneensä hyvässä kunnossa.

SPV – Yhdessä vesillä