03.05.2024

Veneiden katsastustiedot löytyvät Suulista

SPV:n seurojen jäsenten katsastuksen piiriin kuuluvat veneet tulee merkitä Suuli-järjestelmään. Veneiden lukumäärä Suulissa vaikuttaa veneseuran äänimäärään SPV:n kokouksissa. Katsastettujen veneiden puuttuminen Suulista heikentää paitsi kyseisen seuran, myös koko SPV:n painoarvoa liiton valtakunnallisessa vaikuttamistyössä veneilijöiden hyväksi. SPV:n säännöissä velvoitetaan myös pitämään tietoa jäsenistä, veneistä ja niiden katsastuksista jäsenyhdistysten yhteisessä rekisterissä, joka on Suuli.

Katsastustietojen päivittäminen on helpointa, kun katsastus tehdään sähköisenä, jolloin katsastus tallentuu suoraan Suuliin. Myös veneilijä pääsee itse katselemaan katsastustietoja ja voi halutessaan myös tulostaa katsastuksen tiedot. Tiedot säilyvät merkintöineen ja ovat aina katsastajien saatavilla tulevien kausien katsastuksissa. 

Jos katsastus tehdään käyttämällä paperista katsastuspöytäkirjaa, katsastuksen tiedot tulee viedä Suuliin. Suulissa veneen tiedoissa on painike “Uusi katsastus paperilomakkeella”, josta avautuvaan veneen katsastuspöytäkirjaan merkitään katsastuksen tiedot: vuosi-
/peruskatsastus, kommentit/huomautukset, katsastusluokka, päivämäärä ja vuosi, katsastaja ja haltija.
Jokainen veneilijä pääsee katsomaan itse oman veneensä katsastustietoja Suulista.

Jokainen seuran jäsen pääsee katsomaan veneensä katsastustietoja kirjautumalla Suuliin. Jos katsastus on tehty sähköisenä eli lomake on täytetty suoraan Suuliin, sen saa tulostettua Suulista.

Jos oma Suuli-ID eli kirjautumistunnus on hukassa, sen saa seuran rekisterinhoitajalta/sihteeriltä. Salasanan voi uudistaa itse sisäänkirjauduttaessa osoitteessa suuli.spv.fi.