31.05.2019

Vauhtia ja iloa 29er-kokeilupäivässä Kulosaaressa

Kulosaaren Brändö Seglaressa 30. toukokuuta järjestetty 29er-kokeilupäivä oli menestys. Maksimimäärä osallistujia (16) pääsi SPV:n Vili Kaijansinkon ja Jan Gahmbergin, BS/HSK-valmentaja Victor Silénin, BS-valmentaja Edu Lehtisen ja 29er-purjehtijoiden Sissi Seppälän ja Siiri Danielssonin johdolla tutustumaan vauhdikkaaseen veneluokkaan.

Maailman suosituimpien nuorten luokkien joukkoon kuuluva 29er on tärkeä osa myös Sailing Team Finlandin maajoukkuepolkua. Vauhdikasta ja modernia venettä purjehditaan kahden hengen miehistöllä. 

Kokeilupäivänä keli oli suotuisa (5-8 m/s tuulessa), ja kaikki purjehtijat pääsivät nauttimaan vauhdista. Nuoret kokeilijat viettivät osan päivästä köli ylöspäin, mutta naurua ja hauskanpitoa riitti.

– Oli mahtavaa nähdä, kuinka nuoret purjehtijat innostuivat 29er-kokeilusta. Tämä oli monella tapaa hyvä harjoitus, koska haastetta riitti kaikille. Se näkyi isona motivaatiopiikkinä. Myös dynamiikka on erilainen kahden hengen veneessä, eikä monella ollut kokemusta tämänkaltaisesta yhteistyöstä kaverin kanssa. Täytyy järjestää uusi kokeilupäivä syyskaudella, SPV:n valmennuspäällikkö Kaijansinkko sanoo.

Suomessa 29er-valmennusta tarjoavat muun muassa Brändö Seglare ja HSK. Heidän kotisivuiltaan löydät lisää tietoa esimerkiksi valmennusryhmistä. Voit olla yhteydessä myös suoraan molempien ryhmien valmennusvastaava Victor Siléniin, 045 2716180.

BS omistaa neljä 29er-venettä, joiden käytöstä voit kysyä Kristian Heinilältä, 0400 505060.

Lainaveneellä voit osallistua SPV:n 29er-harjoitusleirille HSS:lle 5.-7.6.