17.12.2021

Uusitalo kolmas Vilamouran Grand Prix’ssa

Suomalaiset ILCA 7  -purjehtijat menestyivät tänään päättyneessä Portugalin Grand Prix’ssa Vilamourassa hyvin. Valtteri Uusitalo nousi päätöspäivänä kilpailun palkintopallille  kolmannen ja neljännen lähtösijansa ansiosta. Uusitalo oli regatan lopputuloksissa 47 purjehtijan joukossa kolmas.

– On hienoa nähdä, että kova työ tuottaa tulosta ja huomata, että kun palaset loksahtavat kohdilleen, mikä vain on mahdollista, Uusitalo kommentoi.

Nooa Laukkanen napsi Vilamourassa kaksi lähtövoittoa, mutta joutui jättämään päätöspäivän väliin flunssasta toipumisen vuoksi.

– Osallistumiseni leiriin ja kilpailuun oli vaakalaudalla, koska olin edeltävän viikon kausiflunssassa. Olen iloinen, että saavutin toipilaana kaksi kovaa lähtövoittoa. Se lupaa hyvää kevään koitoksiin. Valitettavasti en voinut osallistua viimeisen päivän lähtöihin varmistaakseni flunssasta toipumisen, 18:nneksi lopulta sijoittunut Laukkanen kertoo.

Suomalaisten hyvän menestyksen täydensi Aleksi Tapperin 11. sija.

– Kisa meni ihan kohtalaisesti. Oli paljon hyvää, mutta myös kehitettäviä alueita löytyy. Tästä on hyvä jatkaa kohti talven harjoitusleirejä, Tapper sanoo.

Suomalaiset Vilamouran Grand Prix’ssä:

3. Valtteri Uusitalo
11. Aleksi Tapper
18. Nooa Laukkanen
31. Otto Dahlberg

Tulokset löytyvät täältä.