13.10.2020

Uusitalo ja Laukkanen EM-regatan piristysruiskeet – Dahlberg Radialissa yhdeksäs

Suomalaispurjehtijat olivat Laser-luokkien EM-regatan päätteeksi pettyneitä tuloksiinsa. Kymmenen parhaan joukko lipui niin naisten kuin miestenkin olympialuokissa sinivalkoisilta Puolassa kauas.

– Odotuksemme kilpailun suhteen olivat selkeästi korkeammalla, sillä monet asiat ovat menneet purjehtijoillamme eteenpäin. Suomalaisten vauhdeissa ei ollut vikaa, mutta sinuiksi pääseminen sään ja taktisten ratkaisujen kanssa oli meille haaste, päävalmentaja Joakim Wilenius summaa.

– Toki pohdimme nyt, mikä tässä kisassa meni pieleen, mutta onneksi Gdanskin-tyylisiä olosuhteita ei luultavasti ole luvassa ensi kevään kisoissa tai olympialaisissa. 

EM-regatan positiivisista tuloksista vastasivat Haastaja-ryhmän Valtteri Uusitalo ja Nooa Laukkanen, jotka ylsivät Laser standardissa yhdessä Kaarle Tapperin kanssa kultafinaalilähtöihin.

– Nooa ja Valtteri purjehtivat todella ennakkoluulottomasti ja pirteästi, ja heiltä molemmilta tämä oli hyvä tulos. He pärjäsivät kultafinaaleissa ajoittain loistavasti, Wilenius sanoo.

Ainoana suomalaisena 10 parhaan joukkoon onnistui purjehtimaan Otto Dahlberg, joka oli miesten Laser radial -luokassa yhdeksäs.

Laser standard: 

22. Kaarle Tapper
41. Valtteri Uusitalo
44. Nooa Laukkanen

Laser radial -naiset: 

26. Monika Mikkola
35. Tuula Tenkanen
98. Mikaela Söderberg

Laser radial -miehet: 

9. Otto Dahlberg
12. Liam Stampone
13. Ilari Muhonen
14. Noel Laukkanen

Tulokset: hhttps://events.pya.org.pl/2020-laser-senior-european-championships-open-european-trophy,e34

Kuva: Jukka Saarikorpi