13.01.2023

Urheilugaala: Purjehduksen huiput mukana vuoden 2022 urheilujuhlassa

Urheilugaala kokosi jälleen Suomen urheiluyhteisön juhlistamaan kuluneen vuoden tapahtumia Helsingin Jäähallissa. Gaalaan lähdettiin erinomaisen urheiluvuoden siivittämänä. Palkintoja oli jaossa tuttuun tapaan menestyneille seuroille- ja urheilijoille, sekä muille toimijoille ja yhteisöille. Yleisöäänestyksen perusteella valittu Sykähdyttävin Urheiluhetki, meni Wilma Murron EM-mestaruudelle, jossa hän paransi Suomen ennätystä kolmesti. 

Maajoukkuevalmentaja Joakim Wilenius palkittiin Urheilugaalassa purjehduksen Taustavoima -kunniakirjalla. Taustavoima on lajiliiton (SPV) valitsema pitkäaikainen toimija, jonka panos on ollut poikkeuksellisen merkittävä lajissaan ja on suurella lajisydämellään ollut mukana lajin pitkäaikaisessa kehittämisessä.

Nacra 17 -tiimi Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen olivat myös hienosti ehdolla tämän Urheilugaalassa. Kurtbay ja Keskisen olivat ehdokkaina Läpimurto-kategoriassa, sekä Urheilutoimittajain Liiton valitsemassa Vuoden urheilija -kategoriassa. Nacra 17 -tiimin MM-pronssi oli myös mukana Urheilugaalan vuoden sykähdyttävin urheiluhetki -äänestyksessä. Läpimurto-palkinnon nappasi lopulta Santeri Kiiveri, joka voitti Suomen ensimmäisen paralympiamitalin alppihiihdossa. Vuoden urheilija -palkinnon vei ennakkosuosikki Iivo Niskanen, joka hiihti kolme olympiamitalia Pekingin kisoista. 

Kuva: Urheilugaala / Linnea Laatikainen