08.07.2017

Tuuli Petäjä-Sirénille Raceboardin MM-hopeaa, Aleksanda Blinnikalle pronssia

RS:X-olympialuokasta tuttu Tuuli Petäjä-Sirén haki harjoitteluunsa monipuolisuutta kilpailemalla vaihteeksi pidemmällä ja kapeammalla Raceboard-laudalla. Petäjä-Sirén osallistui suomalaisen treenikaverinsa Aleksanda Blinnikan kanssa luokan MM-kilpailuihin Espanjan Saloussa ja voitti lyhyen harjoittelujakson päätteeksi heti hopeaa. Blinnikka sai pronssia.

startti2

– Menestys MM-kisoissa oli oikein kiva huipentuma hyvälle harjoitusjaksolle. Tämä kilpailu toi hyvää vaihtelua ja antoi oppia myös omaan luokkaani. Nyt keskityn jälleen RS:X-luokkaan, jossa seuraava tähtäin on syyskuussa Tokion olympiavesillä kilpailtava MM-kilpailu, Lontoon olympiahopeamitalisti Petäjä-Sirén sanoo.

Hän nautti myös siitä, että Suomessa suositussa luokassa oli hänen ja Aleksanda Blinnikan lisäksi peräti neljä sinivalkoista edustajaa: Kai Männistö (seniorien pronssia ja miesten yleisessä luokassa 28.), Benjamin Blinnikka (alle 20-vuotiaissa neljäs), Juha Blinnikka (miesten yleisessä luokassa 16.) ja Sami Karppinen (yleisessä 32.).

– Naisten taso oli tänä vuonna edellisiä kovempi, sillä mukana oli monta RS:X-olympialuokan edustajaa. Olen todella tyytyväinen tasaiseen suoritukseeni, pronssimitalisti Aleksandra Blinnikka sanoo.

Naisten kilpailun voitti Espanjan Blanca Manchon.

Kuvat: Patrik Pollak/SVK1 Sports Production