26.03.2017

Tuula Tenkanen palaa starttilinjalle Palma de Mallorcan jättiregatassa

Espanjan Palma de Mallorcalla maanantaina alkavassa Trofeo Princesa Sofia -regatassa kilpailee lähes 650 olympialuokkien purjehtijaa – mukaan lukien lähes kaikki maailman parhaat.

Suomen maajoukkuepurjehtijoista paluun starttilinjalle olympialaisten jälkeen tekevät Tuula Tenkanen (Laser radial) ja Tapio Nirkko (Finnjolla). Riossa viidenneksi sijoittunut Tenkanen kävi syksyllä lonkkaleikkauksessa, josta hän on toipunut hyvin. Nirkko keskittyi talven ajan harjoitteluun ja opintoihin.

– Oli hauska palata vesille kahdella treenileirilläni, ja on todella kiva päästä pitkästä aikaa kisaamaan. Minulle on tärkeintä nähdä, missä menen eri osa-alueilla. Varsinaista tulostavoitetta en ole itselleni asettanut, viime vuonna regatan voittanut Tenkanen sanoo.

Palmalla kilpailevista Tuuli Petäjä-Sirén (RS:X) ja Monika Mikkola (Laser radial) olivat mukana jo tammikuussa Miamin maailmancupissa, samoin kuin Noora Ruskola ja Mikaela Wulff.

Ruskola/Wulff ylsi Miamissa 49er FX -luokassa menestyksekkäästi kahdeksanneksi ja on sen jälkeen keskittynyt harjoittelemaan Wulffille tutulla 470-veneellä.

– Pientä jännitystä on näin kisan aattona ilmassa, mutta tosi hauska päästä testaamaan, miten pärjäämme muita vastaan, vasta 24 päivää 470-veneellä purjehtinut Ruskola sanoo.

– Oppimiskäyrämme on ollut huima, ja erityisesti kommunikaatiomme on kehittynyt todella paljon. Olemme pysyneet treeneissä hyvin muiden vauhdissa, ja nyt pyrimme pitämään saman keskittymisen kisan aikana, Wulff miettii.

Kaksikko päättää kesään mennessä, kummassa veneluokassa lähtee tavoittelemaan paikkaa Tokion olympialaisiin.

Palma de Mallorcan regatta on hyvä mittari myös maajoukkueen uudelle Nacra-venekunnalle, Sinem Kurtbaylle ja Janne Järviselle.

Maajoukkueen lisäksi kilpailussa ovat suomalaisista mukana Mikael Hyryläinen, Oskari Muhonen ja Waltteri Moisio Finnjollassa, Victor ja Christoffer Silén 49erissa, Nooa Laukkanen ja Aleksi Tapper Laser standardissa ja Erica Partanen Laser radialissa.

Näin kilpaillaan: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-newsitem/text/48-trofeo-s-a-r-princesa-sofia-iberostar-en/textnews/the-catalyst-for-change-at-the-trofeo-princesa-sofia-iberostar-en/page/0/return/race

Tulokset: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race