28.03.2017

Tuula Tenkanen nousi Palma de Mallorcalla kolmanneksi

Tuula Tenkanen on kahden päivän jälkeen kolmantena Espanjan Palma de Mallorcalla kilpailtavassa Eurosaf-regatassa. Hän purjehti Laser radial -luokassa sijat kahdeksan ja kaksi.

– En ole tyytyväinen startteihini, mutta onnistuin nousemaan hyvin lähtöjen aikana. Päivässä oli paljon hyvää, Tenkanen sanoo.

Myös Monika Mikkolalla oli pirteä päivä. Hän nousi neljännen ja viidennen sijansa ansiosta 13:nneksi.

Finnjolla-konkari Tapio Nirkko on 11:ntenä.

– Sain ensimmäisessä lähdössä hyvän startin, ja minulla oli ainekset parempaankin suoritukseen. Toisessa lähdössä olosuhteet muuttuivat, enkä päässyt purjehtimaan vapaisiin tuuliin. Nousin kuitenkin peliin mukaan ensimmäisen vastatuulen loppupuolella. Ihan ok, Nirkko summasi sijat 12 ja 10.

Tuuli Petäjä-Sirén purjelautailee sijalla 18, Sinem Kurtbay/Janne Järvinen on Nacrassa 28:ntena ja Noora Ruskola/Mikaela Wulff on naisten 470-luokassa sijalla 38.

Palma de Mallorcan perinteisessä olympialuokkien Trofeo Princesa Sofia -regatassa kilpailee yli 800 purjehtijaa. Kilpailu päättyy lauantaina 1. huhtikuuta.

Tulokset, purjehdusmaajoukkue, Trofeo Princesa Sofia:

Tuula Tenkanen, Laser radial: 3. (8., 2.)

Tapio Nirkko, Finnjolla: 11. (12., 10.)

Monika Mikkola, Laser radial: 13. (4., 5.)

Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X: 18. (UFD/varaslähtö., 8.)

Sinem Kurtbay/Janne Järvinen, Nacra17: 28. (23., 26., 27., 24)

Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 470: 38. (17., 19.)

Maajoukkueen lisäksi kilpailussa ovat suomalaisista mukana Mikael Hyryläinen, Oskari Muhonen ja Waltteri Moisio Finnjollassa, Victor ja Christoffer Silén 49erissa, Nooa Laukkanen ja Aleksi Tapper Laser standardissa ja Erica Partanen Laser radialissa.

Näin Palmalla kilpaillaan: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-newsitem/text/48-trofeo-s-a-r-princesa-sofia-iberostar-en/textnews/the-catalyst-for-change-at-the-trofeo-princesa-sofia-iberostar-en/page/0/return/race

Tulokset: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall