20.05.2021

Turun saaristossa nautit luonnosta ja tapahtumista

Turun lumoava saaristo tulee parhaiten tutuksi veneillen, mutta yli 40 000 saaren ja luodon Saaristomereen pääsee tutustumaan myös siltojen, lossien ja lauttojen välityksellä. Moni kiertää Saariston rengastien autolla tai pyörällä, mutta samoihin saariin pääsee toki tutustumaan myös omalla purje- tai moottoriveneellä. Saarilla on paitsi kauniita luonnonsatamia, myös täyden palvelun vierasvenesatamia.

Turun saaristoon tehdään myös erilaisia saaristoristeilyjä, ja Turun lähisaaristoon Ruissaloon ja Hirvensaloon pääsee myös seutuliikenteen Föli-lautalla.

Saariston kokonaisuuden hahmottamiseksi on avautumassa jo kesäkuussa 2021 uusi sivusto www.explorearchipelago.fi. Se kokoaa saariston kohteet, yhteydet ja aikataulut kätevästi samalle sivustolle.

Lue lisää: https://kissmyturku.fi/saaristo

Myös kaupunkien sydämiin pääsee omalla veneellä. Tutustu Turkuun ja Naantaliin innostavien videoiden välityksellä.

Swan European Regatta Turkuun 21.-25. heinäkuuta

Viime vuodelta siirtynyt Swan European Regatta lipuu Turkuun heinäkuussa. Turun Pursiseuran järjestämä regatta on unohtumaton kohtaaminen Pohjois-Euroopan Swan-purjehtijoille. Mukaan on ilmoittautunut muun muassa maailmanympäripurjehtija Tapio Lehtinen Galianallaan, ja regatassa nähdään myös ensimmäinen Swan Tarantella.

Lisätietoa näyttävästä kilpailusta: Facebook Swan European Regatta 2021 ja (Notice of Race) https://bit.ly/32tvfKp

Nauvosta rannikkoalueen Vuoden vierasvenesatama

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestämässä Vuoden vierasvenesatama -äänestyksessä rannikkoalueen voittajaksi valittiin Nauvon vierasvenesatama. Nauvoa äänestäneiden palautteissa korostuivat uudistettu satama, runsas palvelutarjonta, kansainvälinen tunnelma sekä hyvä asiakaspalvelu. Nauvon vierasvenesatama on Saaristomeren suurin.

– Hienoa, että viime kesälle valmistuneet runsaat uudistukset ja tekemämme työ ovat kantaneet hedelmää, iloitsee Nauvon sataman yrittäjä Tero Sintonen.

– Yksi palvelukokemukseen vaikuttanut asia on uusi kelluva satamakonttorimme, jonka myötä olemme toiminnan ytimessä ja aina valmiina ottamaan vieraat vastaan, Sintonen kertoo.

Tutustu Nauvon vierasvenesatamaan: https://naguhamn.fi