04.08.2017

Tuoreet suomalaistiimit kehittyneet harppauksin

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff purjehtivat ensimmäisessä yhteisessä 49er FX -luokan arvokilpailussaan 19:nneksi. Saksan Kielissä kilpaillun avoimen EM-regatan viimeisen päivän lähdöissä venekunta oli seitsemäs ja neljäs. Eurooppalaisista tiimeistä Ruskola/Wulff oli 14:nneksi paras.

– Viikko oli todella opettavainen. Kultafinaaliin eli 20 parhaan joukkoon pääsy oli meille tärkeä etappi, sillä pääsimme kilpailemaan kerralla parhaita vastaan. Olimme uusin tiimi finalistien kovassa joukossa, Wulff kertoo kaikkiaan 66 49er FX -venekunnan kilpailusta.

– Olimme keskittyneet harjoituksissa erityisesti startteihin, ja ne toimivat täällä hyvin. Kilpailu opetti, että taktiikkaan meidän tulee panostaa lisää. Olemme kuitenkin menneet todella paljon eteenpäin, Wulff iloitsee.

Ruskola/Wulffin kilpailut jatkuvat jo ensi tiistaina Tanskan Århusissa, jossa järjestetään ensi vuoden olympiakarsinnan kovatasoinen testikilpailu. Sinne suuntaavat myös foilaavan Nacra 17 -luokan suomalaisedustajat Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen, jotka sijoittuivat niin ikään Kielissä kilpaillussa EM-regatassa 16:nneksi. He purjehtivat perjantain ainoassa lähdössä yhdeksänneksi.

– Meillä oli vaikea lähtö kovassa kelissä. Välinerikon ja väärien säätöjen vuoksi purjehdus 10-12 m/s tuulessa oli meille tänään pelkkää selviytymistä, Kurtbay kommentoi.

– Kilpailu osoitti kuitenkin, että olemme kehittyneet monta sijaa keväästä, 14:nneksi parhaina eurooppalaisina kilpailun päättäneet Kurtbay ja Järvinen sanovat.

He ehtivät purjehtia vauhdikasta Nacraa puolisen vuotta yhdessä ennen kuin saivat Tokion uuden olympiamallin, kantosiipien avulla lentävän veneensä vajaa kuukausi sitten.

Kuva: Pedro Martinez/Sailing Energy

Kuva: Pedro Martinez/Sailing Energy

Lopullinen sijoitus, EM, Kiel:

Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX, 19. (7. ja 4.)

Sinem Kurtbay/Janne Järvinen, foilaava Nacra 17, 16. (9.)

Kaikki tulokset: http://49er.org/event/2017-european-championship/?newsid=14648 ja http://nacra17.org/events/2017-european-championship/