04.04.2019

Trofeo Princesa Sofia: Tenkasella, Tapperilla ja Muhosella kaksijakoinen päivä

Trofeo Princesa Sofian toinen finaalipäivä sujui kovemmassa kelissä ja jyrkässä aallokossa. Suomalaistuloksissa päivä oli jälleen kaksijakoinen, sillä Tuula Tenkanen purjehti Laser radial -radalla sijat 29 ja kaksi, Oskari Muhonen Finnjollissa sijat 22 ja neljä ja Kaarle Tapper Laser standardissa sijat 50 ja kaksi.

– Sain ennen ensimmäistä lähtöä keltaisen lipun – ja ihan syystä. Sen johdosta myöhästyin startista enkä päässyt lähtöön kunnolla mukaan. Toisessa lähdössä olin kärjessä alusta asti, kokonaistilanteessa seitsemäntenä oleva Tenkanen summasi.

– Yksi katastrofi ja yksi hyvä lähtö, Tapper sanoi.

Muhosen sijoitus kokonaistilanteessa koheni 14:nneksi.

– Otin ensimmäisessä lähdössä huonon startin ja jäin parista ensimmäisestä tuulenkääntymästä. Sain kuitenkin noustua toisella kierroksella jonkin verran. Toisessa starttini oli hyvä ja pääsin tuulenkääntymiin mukaan. Otin toisen vastatuuliosuuden vähän turhan varovaisesti ja Giles Scott pääsi ohitseni kolmanneksi, Muhonen kommentoi.

– Tänään oli hienot olosuhteet purjehtia. Otin hyvät startit molemmissa lähdöissä, mutta rytmini oli tuulenkääntymissä ihan kateissa, Nirkko harmitteli.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen jatkoivat tasaisia otteitaan Nacra17:ssä. Noora Ruskola ja Mikaela Wulff olivat hyvässä vauhdissa 49er FX:n hopeafinaaleissa. He purjehtivat sijat neljä, kolme ja kaksi.

Palma de Mallorcan edustalla purjehdittava perinteinen kevätregatta on kerännyt yhteen 10 olympialuokkaa, 1 224 purjehtijaa ja 869 venettä 67 eri maasta. Kilpailu päättyy 10 parhaan mitalilähtöihin lauantaina 6. huhtikuuta.

Tilanne kokonaiskilpailussa (luokkakohtaisesti), Trofeo Princesa Sofia:

Tuula Tenkanen, Laser radial: 7.
Kaarle Tapper, Laser standard: 15.
Oskari Muhonen, Finnjolla: 14.
Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra17: 18.
Monika Mikkola, Laser radial: 23.
Tapio Nirkko, Finnjolla: 24.
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 27.
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X-naiset: oli mukana vain yhdessä lähdössä (7.)

Haastajat:

Sirre Kronlöf/Selma Valjus, 49er FX: 48.
Ronja Grönblom/Veera Hokka, 49er FX: 56.
Nooa Laukkanen, Laser standard: 99.
Aleksi Tapper, Laser standard: 134.

Kuva: Iina Airio/SPV