02.04.2019

Trofeo Princesa Sofia: Tapper kolmantena – Laser-purjehtijat iskussa kultafinaaleihin

Maajoukkueen Laser-purjehtijat suuntaavat Trofeo Princesa Sofian kultafinaaleihin oivassa iskussa. Kaarle Tapper on kahden päivän jälkeen Mallorcalla Laser standardissa kolmantena, Tuula Tenkanen Laser radialissa kuudentena ja Monika Mikkola Laser radialissa kymmenentenä.
– Otin hyvät startit ja pääsin tekemään suunnilleen sitä, mitä pitikin. Olin nopea lensseillä (myötätuuliosuuksilla), sijat kaksi ja kolme purjehtinut Tapper kommentoi.
Tenkanen oli harmissaan päivän ensimmäisen lähdön sijoituksestaan (29.), mutta sisuuntui ja nappasi seuraavasta lähtövoiton.
– En voi kyllä olla tyytyväinen päivääni, sillä karsintalähdöistä ei pitäisi ottaa tuollaisia pommeja pisteisiin. Jos ekassa lähdössä otin huonon startin huonosta päästä, niin toisessa otin hyvän startin hyvästä päästä, kärjessä alusta loppuun purjehtinut Tenkanen summasi.
Monika Mikkola oli kahdeksannella ja kolmannella sijallaan tasaisen varma.
Tuuli Petäjä-Sirén ja muut RS:X-lautailijat pääsivät aloittamaan kilpailun vasta tiistaina. Petäjä-Sirén purjelautaili sijat 10, viisi ja yhdeksän, joilla on kokonaistilanteessa yhdeksäntenä.
– Tämä oli mukava alku kisaan ja lupaa hyvää myös ensi viikon EM-regattaa ajatellen. Olen tyytyväinen erityisesti startteihini. Koska tämä kisa on minulle EM-lämmittelyä, saatan pitää jonkun vapaapäivän tämä viikon aikana, Petäjä-Sirén sanoi.

Palma de Mallorcan edustalla purjehdittava perinteinen kevätregatta on kerännyt yhteen 10 olympialuokkaa, 1 224 purjehtijaa ja 869 venettä 67 eri maasta. Kilpailu päättyy 10 parhaan mitalilähtöihin lauantaina 6. huhtikuuta.

Tilanne kokonaiskilpailussa (luokkakohtaisesti), Trofeo Princesa Sofia:

Kaarle Tapper, Laser standard: 3.
Tuula Tenkanen, Laser radial: 6.
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X-naiset: 9.
Monika Mikkola, Laser radial. 10.
Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra17: 19.
Oskari Muhonen, Finnjolla: 23.
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 30.
Tapio Nirkko, Finnjolla: 33.

Haastajat:

Sirre Kronlöf/Selma Valjus, 49er FX: 40.
Ronja Grönblom/Veera Hokka, 49er FX: 60.
Nooa Laukkanen, Laser standard: 80.
Aleksi Tapper, Laser standard: 134.

Tulokset ja seuranta: http://www.trofeoprincesasofia.org

Kuva: Jukka Saarikorpi/SPV