01.08.2017

Tom Vuorihovi ja Rolf Hägglund EM-mitalijahtiin Öregrundissa

Ruotsin Öregrundissa kilpaillaan tällä viikolla avomeriluokkien perinteiset Roslagsloppet-kilpailut. Ensimmäiset järjestettiin jo vuonna 1965 ja kilpailun järjestäjänä toimii Öregrunds Raceklubb. Kilpailu on historiassaan ollut suomalaisille menestyksekäs.

Suomalaisittain suurin huomio keskittyy Offshore 3B -luokan kilpailuun, jossa Tom Vuorihovi taistelee kartturinsa Rolf Hägglundin kanssa EM-mitaleista. Heinäkuun toisena viikonloppuna Norjan Tvedestrandissa käydyissä EM-kisoissa kilpailtiin vain luokissa 3A ja 3C. Vuorihovin kilpailu siirrettiin ajettavaksi Öregrundissa.

Vuorihovi sijoittui luokkansa viimevuotisissa Maailmanmestaruuskilpailuissa toiseksi, joten arvokisamenestystä löytyy jo entuudestaan. Tuolloin hänen kartturina toimi veli Samuli. Öregrundin kilpailuun Tom Vuorihovi lähtee luonnollisesti menestymään.

– Hyvillä mielin lähdetään kisaan ja mitali on tavoitteena, sanoo Vuorihovi

Kilpailupaikka ei ole hänelle ennestään kovin tuttu. Vuorihovi kertoo siitä olevan aikaa, kun hän on Öregrundin ympäristössä viimeksi kisannut. Toinen kilpailureiteistä on hänelle kokonaan vieras. Yhtenä suurimmista suosikeista kilpailuun lähtevä Vuorihovi odottaa tasaista kilpailua.

– Mielestäni kenellä tahansa on mahdollisuus pärjätä. Listalta ei nouse oikeastaan ketään ylitse muiden, Vuorihovi sanoo.

Suomalaisia Roslagsloppetissa on mukana muitakin. Luokassa 3C kilpailee Tvedestrandissa juuri Euroopan mestaruuden voittanut Marcus Johnsson kartturinsa Jussi Myllymäen kanssa. Samassa luokassa kilpailee myös Johan Rehnin ja Esa Luukkosen venekunta. Luokassa V-150 on mukana Niklas Andersson kartturinsa Hugo Häggblomin kanssa.

Kilpailut alkavat virallisesti keskiviikkona 3. elokuuta, mutta ensimmäiset lähdöt ovat vuorossa torstaina. Kilpailut päättyvät lauantaina 5. elokuuta.