24.03.2020

Tokion olympialaiset siirtyvät vuoteen 2021

Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) on yhdessä Japanin hallituksen kanssa päättänyt siirtää Tokion olympialaisia eteenpäin koronaepidemian vuoksi. Olympialaiset kilpaillaan 23. heinäkuuta 2021 alkaen.

Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salosen mukaan on tärkeää, että päätös saatiin tehtyä ja epätietoisuus on ohi.  

– Urheilussa tavoite ohjaa toimintaa, ja nyt toimintaa on taas helpompi suunnitella, kun tiedetään mihin tähdätään. Kisat siirtyvät nyt seuraavaan vuoteen, mikä tarkoittaa, että monen lajin kansainvälinen kilpailukalenteri menee uusiksi, Salonen toteaa. 

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki sanoo, että suomalaiselle urheilulle päätös tarkoittaa sekä hyvää että huonoa. 

– Hyvä puoli on tietysti se, että tällä järjestelyllä pystytään turvaamaan urheilijoiden ja kisoihin osallistuvien ihmisten terveys ja voidaan muutoinkin taata onnistuneet ja tasapuoliset kisat. Nousussa oleville nuorille urheilijoille tämä antaa myös vuoden lisäaikaa tehdä tulosrajoja ja antaa näyttöjä kohti suurta olympiaunelmaa, Lehtimäki sanoo.

– Samaan aikaan olemme luonnollisesti pahoillamme niiden urheilijoiden puolesta, jotka ovat viimeiset neljä vuotta satsanneet voimakkaasti tämän vuoden kisoihin ja olleet huippukunnossa ja nousuvireessä, kenties jopa suunnitelleet huipentavansa uransa näihin kisoihin.  

 Lehtimäen mukaan valmistautuminen vuoteen 2021 alkaa kesäolympialajien kanssa välittömästi.

– Teemme uudet suunnitelmat. Pystymme toki laajalti hyödyntämään tätä vuotta varten tehtyä työtä. Haasteen heittää se, että vuonna 2022 odottavat jo Pekingin talviolympialaiset, ja tämä aikataulu asettaa tiukkoja vaatimuksia Olympiakomitean työlle erityisesti ensi vuonna.

Lähde: Suomen Olympiakomitean tiedote

Kuva: Pepe Korteniemi/Lontoo 2012

Lue lisää Olympiakomitean sivuilta

Lue lisää KOK:n sivuilta