24.02.2020

Tenkaselle lähtövoitto – Petäjä-Sirénin MM-urakka alkaa tiistaina

Laser radial -naiset ovat päässeet kahden ensimmäisen MM-päivän aikana Australiassa purjehtimaan yhteensä kaksi lähtöä. Monika Mikkola on kokonaistilanteessa sijalla 26 ja Tuula Tenkanen 36.

Mikkola purjehti sunnuntaina sijan 13 ja maanantaina sijan 17. Tenkasen aloitus oli haastava (37:s), mutta maanantaina hän hallitsi olosuhteet lähtövoiton arvoisesti.

– Onnistuin tänään startissa ja reitinvalinnassa. Meillä oli keskituulta lähdön alussa, mutta tuuli keveni sen aikana. Emme saaneet lisää lähtöjä tuulen kuoltua, Tenkanen kommentoi.

Laser radialin MM-regatta päättyy perjantaina 28. helmikuuta. Mikäli kilpailussa saadaan purjehdittua vähintään 10 lähtöä, lasketaan purjehtijoiden tuloksista kaksi huonointa sijoitusta pois (molemmat karsintalähdöistä tai yksi karsinnoista ja yksi finaaleista). Ensimmäinen poisheitto tulee neljän purjehditun lähdön jälkeen.

Tulokset: http://sailingresults.net/sa/results/overall.aspx?ID=80330.4

******

RS:X-luokan MM-titteleistä Sorrentossa 25.-29. helmikuuta. Maajoukkueen edustajana on Tuuli Petäjä-Sirén, joka on jo valittu Tokion olympialaisiin.

Tulokset: http://www.rsxclass.org/worlds2020/