21.08.2019

Tenkanen viidentenä, Tapper kuudentena ja Mikkola yhdeksäntenä mitalilähtöön

Japanin Enoshimassa järjestettävien olympialaisten esikisojen mitalilähdöt purjehditaan Laser-luokissa torstaina. Tuula Tenkanen suuntaa Laser radialin mitalilähtöön viidentenä ja Monika Mikkola yhdeksäntenä. Kaarle Tapper on Laser standardissa ennen päätöspäivää kuudentena.

– Purjehdin tänään ensimmäiset vastatuuliosuudet todella hyvin, mutta muuten olin vähän pihalla. Harmittaa, etten onnistunut purjehtimaan lähtöjä loppuun asti hyvin. Onneksi starttini olivat tänään onnistuneita, Tenkanen kommentoi.

Tenkasella on pronssiin 13 pisteen matka, ja Tapperilla 16. Mitalilähdössä jaetaan tuplapisteet, joten täydellisellä onnistumisella ja hyvällä onnella kiri mitalisijoille on mahdollinen.

– Tänään oli vaikea päivä. Huomenna taktiikkani on voittaa, Tapper sanoo.

Mikkolan valmentaja Sietse-Jan Sietzema kertoo Enoshiman vaihtelevien olosuhteiden aiheuttavan haasteita purjehtijoille.

– Täällä on todella vaikea olla tasaisen hyvä, sillä olosuhteet muuttuvat jatkuvasti. Huomenna tähtäimessämme on hyvä lähtö. Tuloksella ei ole niin merkitystä, sillä olemme täällä oppimassa, mutta toki Monika voi vielä ohittaa muutaman veneen kokonaissijoituksessa, Sietzema sanoo.

Tapio Nirkko päätti regatan Finnjollissa 11:nteen sijaan ja jäi vain pisteen päähän mitalilähtöpaikasta.

– Viikossa oli paljon hyvää, mutta myös paljon turhia virheitä. Tällä kertaa minulla ei ollut asiaa kolmen kärkeen, mutta muuten olin hyvin pelissä mukana, Nirkko summaa esikisat.

Suomalaiset ennen mitalilähtöjä, Enoshima:

Tuula Tenkanen, Laser radial: 5.
Kaarle Tapper, Laser standard: 6.
Monika Mikkola, Laser radial: 9.

Laser-luokkien mitalilähdöt purjehditaan torstaina.

Lopulliset sijoitukset:

Tapio Nirkko, Finnjolla: 11.
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 12.
Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra 17: 13.
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X: 14.

Tulokset: https://tokyo2020.org/en/special/readysteadytokyo/sailing/results/ 

Kuva: Jon Emmett