29.07.2021

Tenkanen toisena olympialaisissa, Petäjä-Sirén päätti kisat 14:nteen sijaan

Tuula Tenkanen purjehti torstaina erinomaisen päivän Laser radial -luokassa (sijat kuusi ja kolme) ja nousi kokonaistilanteessa toiseksi. Laser-luokilla on huomenna ohjelmassa kaksi tavallista lähtöä ja sunnuntaina tuplapisteet antava 10 parhaan mitalilähtö.

– Oli hyvä päivä tänään ja lempiolosuhteeni; tuuli mereltä, oli keskituulta ja kiva aallokko. Oli tosi hauskaa purjehtia tänään, Tenkanen sanoo.

– Otin molemmissa lähdöissä kohtalaiset startit ja pääsin purjehtimaan suunnilleen niin kuin halusin. Ensimmäinen avotuuliosuus ei ollut hyvä, mutta muuten ne kulkivat. 

Perjantain kahteen lähtöön Tenkanen ei lähde seurailemaan muiden suorituksia, vaan keskittymään omaansa. Tanskan Anne-Marie Rindom johtaa regattaa 25 pisteellään, toisena on Tenkanen (46) ja kolmantena Ruotsin Josefin Olsson (47). 

– Lähden nauttimaan kisaamisesta ja tekemään parhaani.

Kaarle Tapper sai torstain ensimmäisessä Laser standard -lähdössä kilpailun toisen keltaisen lippunsa ja joutui näin jättämään lähdön kesken. Hän sijoittui päivän toisessa lähdössä hienosti kahdeksanneksi, mutta keskeytyksen (DNF) vuoksi Tapper tipahti kokonaistuloksissa 13:nneksi.

– Toinen lähto oli tosi hyvää purjehdusta minulta. Paljon pisteitä on vielä jaossa, joten vedän kisan kovalla tsempillä loppuun asti, Tapper sanoo.

Kymmenenteen sijaan on vain kolmen pisteen matka ja seitsemänteen sijaan 13. 

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen ovat Nacra 17 -luokassa kahden päivän jälkeen sijalla 13. 

– Tänään ei ollut yhtä paljon sählinkiä ja säätöä kuin eilen, mutta emme vain yrityksestä huolimatta saaneet venettä kulkemaan. Emme tiedä, miksi. Käytämme huomenna (välipäivänä) aikaa miettiäksemme, miksei vene kulkenut. Katsotaan kaikki läpi, Kurtbay kertoo.

– Puolet regatasta on nyt takana. Tästä mennään täysillä eteenpäin, Keskinen jatkaa.

Petäjä Sirén 14:s lopputuloksissa – ura jatkuu kohti Pariisia 2024

Tuuli Petäjä-Sirén päätti uransa neljännet olympialaiset RS:X-naisten 14:nteen sijaan. Hän jäi näin lauantaina kilpailtavan mitalilähdön ulkopuolelle. 

– Oli upeaa olla mukana kamppailussa kymppisijasta. Ensimmäisessä lähdössä lähdin hakemaan vähän liian isolla riskillä, eikä se mennyt suunnitelmien mukaan. Kaksi seuraavaa olivat hyvää perustekemistä. 12:nteen sijaan olisi voinut tässä porukassa olla ihan älyttömän tyytyväinen. Sija 14 on ihan linjassa viime aikojen suorituksiini, joten ei tämä huonosti mennyt.

Lontoon olympiahopeamitalisti tähtää viidensiin olympialaisiinsa Pariisiin 2024 – mutta uudessa luokassa. RS:X jää pois olympiaohjelmasta, ja sen korvaa kantosiiven avulla lentävä iQFoil. Petäjä-Sirén on treenannut iQFoililla jo vuoden verran ja palannee Windsurf Team Finlandin treeniryhmiin jo loppukesän aikana.

Seuraa olympiapurjehdusta suorana trackerista SPV:n sivuilta.

Yle näyttää TV:ssä ja Areenassa olympiapurjehdusta päivittäin. Katso ohjelma täältä.

Tulokset löytyvät World Sailingin Tokio 2020 -sivuilta.

Kuvat: Sailing Energy / World Sailing