29.04.2017

Tenkanen toisena, Nirkko kymmenentenä Hyères’in mitalilähtöön

Laser radial -purjehtija Tuula Tenkanen on pitänyt Hyèresin maailmancupin oikukkaissa tuulissa hyvää vauhtia. Hän purjehti lauantain ensimmäisessä lähdössä regatan kolmannen lähtövoittonsa ja sijoittui toisessa seitsemänneksi. Tenkanen varmisti loppusijoituksekseen vähintään toisen sijan, sillä muut eivät voi enää nousta huomenna hänen ohitseen.

Tenkanen lähtee mitalilähtöön, jossa on jaossa tuplapisteet, kahdeksan pisteen takamatkalta kilpailua johtavaan Evi van Ackeriin nähden.

– Huomenna pitää vain yrittää tehdä mahdollisimman hyvä oma suoritus. Tänään oli hyvä päivä; vauhtia riitti ja reitinvalinnat osuivat yhtä myötätuuliosuutta lukuunottamatta kohdilleen, Tenkanen iloitsee.

Sunnuntain mitalilähdöissä nähdään myös toinen suomalainen, kun Finnjolla-purjehtija Tapio Nirkko mahtui kärkikymmenikköön mukaan. Hän sai tuloslistalleen tänään sijat 11 ja 13.

– Isot linjat menivät tänään pieleen, mutta onneksi tulokseni riitti mitalilähtöön. Noustavaa minulla ei valitettavasti ole kuin yksi sija, joka sekin on kaukana. Viikko on ollut minulle kaiken kaikkiaan haastava, Nirkko sanoo.

– Toukokuun alun EM-kisoissa pitää karsia isot virheet pois, jotta kärkeen on asiaa.

Maajoukkuetulokset, maailmancup, Hyères:

Laser radial: Tuula Tenkanen, 2. (1., 7.)

Finnjolla: Tapio Nirkko, 10. (11., 13.)

Lopputulokset:

49er FX: Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 12.

Laser radial: Monika Mikkola, 19.

Nacra 17: Sinem Kurtbay/Janne Järvinen, 29.

Laser standard: Kaarle Tapper 48.

Mitalilähdot, sunnuntai 30. huhtikuuta:
– Laser radial kello 13.50
– Finnjolla 14.35
Sailing Team Finlandin tiedotus seuraa maailmancupia päivittäin Facebook-sivullaan https://www.facebook.com/SailingTeamFinland/