24.07.2021

Tenkanen, Tapper ja Petäjä-Sirén aloittavat olympialaiset huomenna

Tokion olympiapurjehdukset käynnistyvät huomenna sunnuntaina, ja mukana on heti kolme suomalaisluokkaa. Laser radial on ensimmäisenä luokkana vuorossa kello 6 Suomen aikaa, Laser standardit pääsevät vauhtiin kello 8.30 ja naisten RS:X starttaa kello 9. Aikaero Japaniin on +6 tuntia.

Sää Enoshiman edustalla on muuttunut, ja aluetta lähestyy sykloni.

– Etelässä on muodostunut sykloni, joka lähestyy meitä. Todennäköisesti se ei saavuta taifuunivoimakkuuksia. Vielä on vaikea sanoa, miten myrsky tarkalleen osuu olympiavesille, meteorologi Martin Gahmberg sanoo.

Kaarle Tapper, Laser standard (toiset olympialaiset):

”Valmistautumiseni on sujunut tosi hyvin. Kuuma on ollut, mutta hyvin on mennyt. Olen ihan luottavaisin mielin. Laserissa on noin 15 purjehtijaa, jotka pystyvät ottamaan mitalin. Tiukkaa kisaa tulee olemaan. Oma tavoitteeni on mitali.”

Tuula Tenkanen, Laser radial (kolmannet olympialaiset):

”Tulin tänne joitain päiviä ennen kuin pääsin vesille, koska halusin sopeutua hyvissä ajoin kuumuuteen. Nyt on odottava fiilis kisojen suhteen. Perjantaina otin kevyemmin, tänään (lauantaina) kävin lyhyesti vesillä ja nyt olen valmiina kisaan. Tavoitteenani on purjehtia hyvä kisa ja ottaa erityisesti hyviä startteja.”

Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X (neljännet olympialaiset):

”Ensimmäistä kertaa urani aikana olympialaisissa on oma kalusto mukana. Teimme kuluneen talven ja kevään aikana valinnat kisalaudan ja -purjeen suhteen. Se on ottanut painetta pois tältä viimeiseltä viikolta, koska aiemmin olemme saaneet olympiakaluston käyttöömme vain noin viikkoa ennen starttia. Tämä viikko on ollut kuumuuteen ja aikaeroon sopeutumista. Vesillä olen päässyt kiinni paikallisiin aallokko-olosuhteisiin. Lähden kisaan iloisin ja uteliain mielin. Koen, että erittäin hyvällä onnistumisella minulla on mahdollisuudet mitalilähtöön (10 parasta).”

Yle näyttää TV:ssä ja Areenassa olympiapurjehdusta päivittäin. Katso ohjelma täältä.

Suomen Purjehdus ja Veneily julkaisee tänään tracking-sivun, jolta voi seurata reaaliaikaisesti kaikkia olympialuokkia trackerien kautta.

Kuva: © Sailing Energy / World Sailing

Katso World Sailingin videoilta, millaisia mitalikamppailuita sunnuntaina alkavissa luokissa voi olla luvassa: