10.05.2018

Tenkanen seitsemäntenä EM-regatassa, Tapperilla onnistumisten viikko

Suomalaisilla Laser radial -purjehtijoilla oli tänään haasteita Ranskan La Rochellen kääntyilevissä tuulissa. Tuula Tenkanen (25. ja 12.) on kuitenkin EM-regatassa yhä hyvissä iskuasemissa seitsemäntenä, ja Monika Mikkola (15. ja 29.) nousi kokonaistilanteessa 18:nneksi.

– Oli vaikea päivä tänään: isoja tuulenkääntymiä ja paine-eroja. En ihan tänään onnistunut reitinvalinnoissani. Huomenna on onneksi uusi päivä, Tenkanen kommentoi.

Laser standard -luokassa Kaarle Tapper oli ensimmäisessä lähdössä hienosti kuudes. Hän purjehti jo karsintalähdöissä tasaisesti, ja on noussut kokonaistilanteessa sijalle 17. Laser standardeja on EM-kilpailussa mukana 160.

– Tänään tuli yksi huippusuoritus ja yksi huonompi lähtö. Joka päivä on ollut kovaa keliä, ja on ollut kiva huomata, että vauhtini alkaa riittää siinä melkein kärkeen asti, Tapper kommentoi.

Sekä radialeilla että standardeilla on perjantain ohjelmassa kaksi finaalilähtöä. Myös lauantaina purjehditaan 10 parhaan mitalilähdön sijaan kaksi tavallista finaalia.

– Loppupäiville tavoitteenani on ottaa hyviä startteja ja päästä sitä myöten purjehtimaan omaa purjehdustani ja taistelemaan hyvistä sijoista, Tapper kertoo.

EM-tulokset: http://eurilca.org/2018-laser-senior-european-championships-results/

Kuva: Jukka Saarikorpi