28.04.2017

Tenkanen nousi vaikeuksista huolimatta toiseksi – Nirkko yhdeksäntenä

Hyères’in maailmancupin vaihtelevat kelit näkyvät olympialuokkien tuloslistoilla. Sijoitukset ovat menneet ristiin, mikä on esimerkiksi Tuula Tenkasen kannalta hyvä asia. Hän oli päivän ensimmäisessä lähdössä kolmas, mutta toisessa 30:s.

– Oli jälleen vaikeat olosuhteet. Toisessa lähdössä en päässyt tekemään omaa juttuani. Huomenna tavoitteenani on olla vähän tasaisempi, Tenkanen virnistää.

Tapio Nirkko otti hyvän spurtin kohti Finnjollien kärkeä, kun hän purjehti sijat seitsemän ja kaksi. Hän nousi näin kokonaistilanteessa yhdeksänneksi ennen lauantain kahta lähtöä.

– Tänään oli hyvä päivä, mutta olisi voinut olla superpäivä. Ensimmäisessä johdin välillä, mutta en pysynyt kärjessä maaliin asti. Pääsin kuitenkin yllättävän hyvin rytmiin maatuulen kummallisuuksien kanssa ja kokonaistilanteessa geimeihin mukaan, Nirkko sanoo.

Sekä Laser radialissa että Finnjollissa 10 parhaan mitalilähdöt kilpaillaan vasta sunnuntaina. Lauantaina on ohjelmassa kaksi lähtöä.

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff päättivät regatan sijaan 12 jääden vain viisi pistettä lauantain mitalilähdöstä.

– Ensimmäisen lähdön kolmas sija oli hyvä nousu meiltä, mutta kaaduimme puuskan vuoksi juuri ennen toista lähtöä ja pääsimme starttaamaan 10 sekuntia muiden perään. Se vaikutti väistämättä tulokseen, Wulff kommentoi.

– Kokonaisuutena olemme kuitenkin tyytyväisiä kilpailuun. Kaikki vastustajamme ovat purjehtineet yhdessä paljon pidempään, tammikuussa samaan veneeseen lyöttäytyneet Wulff ja Ruskola sanovat.

Seuraavaksi kaksikko kilpailee vuorostaan 470-luokassa, jonka ohjelmassa ovat EM-kilpailut.

Maajoukkuetulokset, maailmancup, Hyères:

Laser radial: Tuula Tenkanen, 2. (3., 30.)

Finnjolla: Tapio Nirkko, 9. (7., 2.)

Laser radial: Monika Mikkola, 15. (25., 18.)

Laser standard: Kaarle Tapper 48. (47., 14.)

Lopputulokset:

49er FX: Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 12. (3., 14., 13.)

Nacra 17: Sinem Kurtbay/Janne Järvinen, 29. (DNC, DNC, DNC)

Kuva: Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing