29.03.2017

Tenkanen nappasi johtopaikan Palmalla

Tuula Tenkanen nousi Palma de Mallorcan Eurosaf-regatan kärkeen purjehdittuaan päivän viimeisessä Laser radial -lähdössä voittoon. Tenkanen oli ensimmäisessä lähdössä 29:s.

– Ensimmäinen lähtö sujui startista maaliin huonosti, ja ennen toista lähtöä päätin, että nyt otan hyvän startin. Sitä paitsi keskisijoilla on aika vaikea purjehtia, kärkijoukossa on paljon kivempaa, Tenkanen nauraa.

– Huonon tuloksen nollaaminen on ollut minulle aina aika helppoa – voiton jälkeen se on joskus vaikeampaa. Otinkin toisessa lähdössä tosi hyvän startin ja olin ylämerkillä kolmantena. Myötätuulella nousin ykköseksi.

Monika Mikkola kiri Laser radialin kokonaistilanteessa yhdeksänneksi. Hän purjehti sijat 19 ja neljä.

– Ei ollut kauhean hyvä päivä, ja tuntuu, että 60 venettä on liian suuri kultafinaaliryhmä, Mikkola kommentoi regatan uudistusta.

Tapio Nirkko purjehti Finnjollissa sijat viisi ja 12. Hän on kokonaistilanteessa yhdeksäntenä.

Tuuli Petäjä-Sirén purjelautailee sijalla 22, mikä ei kerro totuutta konkarin taidoista ja vauhdista.

– Tipuin tänään laudalta molemmissa lähdöissä. Ilman uimisia minulla olisi ollut 10-15 pistettä parempi päivä, sillä reitinvalintani olivat hyviä. Onneksi on vielä kaksi kilpailupäivää ennen lauantain finaaleita, joihin haluaisin kyllä päästä mukaan, Petäjä-Sirén sanoo.

Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen pääsivät ensimmäisessä regatassaan Nacra-luokan kärjen vauhtiin, kun he ehtivät päivän toisessa lähdössä neljäntenä maaliin. Kokonaistilanteessa he ovat sijalla 26. Noora Ruskola/Mikaela Wulff on 470-luokassa 36:ntena.

Palma de Mallorcan perinteisessä olympialuokkien Trofeo Princesa Sofia -regatassa kilpailee yli 800 purjehtijaa. Kilpailu päättyy lauantaina 1. huhtikuuta.

Tulokset, purjehdusmaajoukkue, Trofeo Princesa Sofia:

Tuula Tenkanen, Laser radial: 1. (29., 1.)

Tapio Nirkko, Finnjolla: 9. (5., 12.)

Monika Mikkola, Laser radial: 9. (19., 4.)

Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X: 22. (8., 17.)

Sinem Kurtbay/Janne Järvinen, Nacra17: 26. (16., 4., 20.)

Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 470: 36. (11., 19.)

Maajoukkueen lisäksi kilpailussa ovat suomalaisista mukana Mikael Hyryläinen, Oskari Muhonen ja Waltteri Moisio Finnjollassa, Victor ja Christoffer Silén 49erissa, Nooa Laukkanen ja Aleksi Tapper Laser standardissa ja Erica Partanen Laser radialissa.

Näin Palmalla kilpaillaan: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-newsitem/text/48-trofeo-s-a-r-princesa-sofia-iberostar-en/textnews/the-catalyst-for-change-at-the-trofeo-princesa-sofia-iberostar-en/page/0/return/race

Tulokset: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall