20.08.2019

Tenkanen ja Tapper viidentenä esikisoissa Enoshimassa

Kaarle Tapper kohensi asemaansa Laser standard -luokan kärkikamppailussa, kun hän nousi tiistain purjehdusten päätteeksi Japanin Enoshimassa viidenneksi. Hän oli päivän ensimmäisessä lähdössä hienosti toinen.

Tuula Tenkanen väläytti osaamistaan puolestaan päivän toisessa Laser radial -lähdössä sijoittumalla kolmanneksi. Näin hän nousi kokonaiskilpailussa viidenneksi.

– Olen vähän pettynyt päivääni, koska en onnistunut purjehtimaan tasaisesti. Olin ensimmäisessä lähdössä ihan ok, kunnes sain keltaisen lipun ensimmäisellä myötätuuliosuudella ja tein sen jälkeen taktisia virheitä. Ne maksoivat monta sijaa. Onneksi toinen lähtö oli hyvä, Tenkanen kertoo.

Tapio Nirkko (Finnjolla) on sijalla 12 ja Monika Mikkola (Laser radial) 13.

– Huominen päivä (kaksi lähtöä) ratkaisee niin Tuulan, Kaarlen, Tapion kuin Monikankin osalta sen, mistä asetelmista ja ketkä suuntaavat torstain mitalilähtöihin. Tulokset ovat kaikissa luokissa menneet niin ristiin, että mitalipeli on auki, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

Suomalaisten purjehdukset 49er FX-, Nacra 17- ja RS:X-luokissa eivät valitettavasti riittäneet mitalilähtöihin.

– Kaikki kelit eivät vielä sujuneet tiimeiltämme näissä vaihtelevissa olosuhteissa. Nyt on vuosi aikaa olympialaisiin, ja päätähtäin 49er FX-, Nacra 17- ja RS:X-luokissa on nyt olympiamaapaikan saavuttaminen tämän vuoden MM-kilpailuissa. Sen jälkeen fokus on Enoshiman olosuhteissa, Wilenius jatkaa.

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff päättivät olympialaisten esikisat sijaan 12. He jatkavat purjehduksiaan Enoshiman maailmancupissa, samoin kuin Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen (esikisoissa 13:s). Tuuli Petäjä-Sirén (14:s) suuntaa kotimaan kautta Italiaan, jossa kilpaillaan RS:X:n maailmanmestaruuksista syyskuun lopussa.

– Emme ole tyytyväisiä tulokseen, johon vaikuttivat meidän molempien flunssat ja tekemämme virheet. Vauhtimme on kuitenkin kehittynyt tasaisemmaksi joka kelissä, mikä on kiva juttu. Maailmancupiin suuntaamme toivon mukaan terveinä, mutta ainakin nälkäisinä, Wulff ja Ruskola sanovat.

Suomalaiset kokonaistilanteessa, Enoshima:

Kaarle Tapper, Laser standard: 5.
Tuula Tenkanen, Laser radial: 6.
Monika Mikkola, Laser radial: 12.
Tapio Nirkko, Finnjolla: 12.

Laser-luokkien ja Finnjollien mitalilähdöt purjehditaan torstaina.

Lopulliset sijoitukset:

Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 12.
Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra 17: 13.
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X: 14.

Tulokset: https://tokyo2020.org/en/special/readysteadytokyo/sailing/results/ 

Kuva: Jukka Saarikorpi/SPV