18.08.2019

Tapper kahdeksantena esikisoissa, Mikkola ja Ruskola/Wulff yhdeksäntenä

Enoshimassa kilpailtava olympialaisten esikisa muutti luonnettaan toisena päivänä, kun isot mainingit kaikkosivat ja tuuli oli kevyttä. 

Kaarle Tapper oli Laser standardien ainoassa lähdössä neljäs ja on kokonaistilanteessa nyt kahdeksantena. Monika Mikkola sai eilisen varaslähtönsä nollattua poisheiton ansiosta ja nousi Laser radialissa yhdeksänneksi. Tuula Tenkanen on kymmenentenä.

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff ovat 49er FX:n kokonaistilanteessa yhdeksäntenä. 

– Emme päässeet tarpeeksi nopeasti kiinni muuttuneeseen keliin, joka oli ihan erilainen kuin maininkipäivinä. Yritimme vältellä poijuja virran vuoksi, mutta jäimme viimeisessä lähdössä kuitenkin kiinni. Se maksoi meille paljon. Ei ollut meidän päivä, vaikka opimme kyllä paljon, Ruskola kertoi.

Finnjollassa Tapio Nirkko kohensi viitossijalla kokonaissijoitustaan ja nousi 12:nneksi.

– Pääsin tänään toteuttamaan, mitä halusin, ja hyvällä prosentilla päätökseni olivat oikeita. Ihan viimeisellä myötätuuliosuudella kolme venettä sujahti valitettavasti ohi. Tiukkaa on kisaaminen maailman parhaiden kanssa. Yritän pistää muinakin päivinä kampoihin ja nauttia väännöistä, Nirkko sanoi.

Nacra-tiimi Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen on 13:ntena ja Tuuli Petäjä-Sirén RS:X:ssä 14:ntenä.

– Tänään ajettiin vain kaksi lähtöä tosi kevyessä tuulessa, joka kääntyi lähtöjemme välissä. Paransin vähän starteissa tänään. Tiukkaa kisaa oli ja kova fliitti (ryhmä). Jos pystyisin vielä ottamaan merkinkiertotilanteet tarkemmin, olisi sijoja voitettavissa, Petäjä-Sirén kommentoi.

Suomalaiset kokonaistilanteessa, Enoshima:

Kaarle Tapper, Laser standard: 8.
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 9.
Monika Mikkola, Laser radial: 9.
Tuula Tenkanen, Laser radial: 10.
Tapio Nirkko, Finnjolla: 12.
Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra 17: 13.
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X: 14.

Tulokset päivittyvät tänne: https://tokyo2020.org/en/special/readysteadytokyo/sailing/results/