26.07.2021

Tapper johtaa olympiaregattaa – Tenkanen 10:ntenä ja Petäjä-Sirén 14:ntenä

Kaarle Tapper johtaa Tokion olympialaisten Laser standard -luokan kokonaiskilpailua kahden päivän ja kolmen lähdön jälkeen. Hän purjehti tänään sijat kolme ja 14, joista jälkimmäinen laskettiin huonoimpana tuloksena kokonaispisteistä pois. Näin ollen Tapperilla on viisi pistettä, kun toisena olevalla Kroatian Tonci Stipanovicilla ja kolmantena olevalla Kyproksen Pavlos Kontidesilla on yhdeksän pistettä.

– Mulla oli aika kaksijakoinen päivä; eka lähtö oli tosi hyvä ja toisessa otin vähän huonon startin ja tein muutaman väärän reitinvalinnan. Mutta loppupeleissä pystyin nousemaan siinä ihan kohtalaiselle sijalle.

– Tuuli oli kääntyilevä ja oli paljon paine-eroja. Rata tuntui tosi pitkältä. Suuntaan huomiseen samoilla fiiliksillä kuin tähänkin asti, Tapper sanoo.

Laser standardin ohjelmassa on tiistaina kolme lähtöä, kun sunnuntailta jäi yksi purjehtimatta.

Tuula Tenkanen on kokonaiskilpailussa kymmenentenä, kun Laser radialissa on purjehdittu neljä lähtöä. Tenkanen purjehti tänään sijat 14 ja 33.

– Tänään oli vaikea päivä. En saanut kelistä kiinni ja olin vastatuuliosuuksilla väärässä paikassa. Siinä se oikeastaan oli.

Tuuli Petäjä-Sirén pitää kuuden lähdön jälkeen RS:X-naisten kokonaiskilpailussa 14:ttä sijaa. Hän purjelautaili maanantaina sijat kuusi, 11 ja 13. 

– Tänään oli hauska päivä. Tuuli maalta ja enemmän kuin eilen. Oli taktisesti hauskaa peliä. Mulla meni ajoittain tosi hyvin, mutta ihan en pystynyt pitämään sijoituksia maaliin asti.

– Huomisen välipäivän käytän palautumiseen. Pientä jumppaa on ohjelmassa.

Seuraa olympiapurjehdusta suorana trackerista SPV:n sivuilta.

Yle näyttää TV:ssä ja Areenassa olympiapurjehdusta päivittäin. Katso ohjelma täältä.

Tulokset löytyvät World Sailingin Tokio 2020 -sivuilta.

Kuvat: Sailing Energy / World Sailing