12.12.2019

Tapper ja Petäjä-Sirén ensimmäisten joukossa Tokion olympiajoukkueeseen

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on nimennyt ensimmäiset urheilijat Tokion olympiajoukkueeseen. Ensimmäisessä valinnassa joukkueeseen nimettiin Lotta Henttala, Matti Mattsson, Satu Mäkelä-Nummela, Veli-Matti ”Aku” Partanen, Tuuli Petäjä-Sirén, Topi Raitanen ja Kaarle Tapper.

Satu Mäkelä-Nummelan lisäksi Suomen joukkueeseen valittiin myös toinen olympiamitalisti, kun Lontoossa vuonna 2012 purjelautailun (RSX) hopeaa voittanut Tuuli Petäjä-Sirén lunasti kisapaikan itselleen. Petäjä-Sirén hankki Suomelle maapaikan tämän vuoden MM-kilpailuissa Italiassa, jossa hän oli 26:s.

– On aina upeaa lähteä olympialaisiin, ja olen todella onnellinen ja ylpeäkin, että olen päässyt olympiaedustajaksi jo neljä kertaa urallani, Petäjä-Sirén sanoo.

–  Tämä aikainen valinta mahdollistaa koko ensi vuoden suunnittelun olympialaisten ehdoilla. Olen nyt Lanzarotella hakemassa kokemuksia valtameritason aallokko-olosuhteissa ajamisesta, se on selvä kehityskohde matkalla Tokioon. Valmistautuminen jatkuu kevään MM- ja EM-kisojen kautta ja harjoittelu on jaettu ulkomaan lajitreenijaksoihin ja fysiikkapainotteisiin jaksoihin kotimaassa.

Purjehduksessa Tokioon valittiin myös Laser Standard -luokassa kisaava Kaarle Tapper. Tapper hankki Suomelle maapaikan vuoden 2018 MM-kisoissa Tanskassa, jossa hän sijoittui sijalle 12.

– On suuri kunnia päästä edustamaan Suomea Tokiossa. Teen kaikkeni sen eteen, että menestyn olympialaisissa mahdollisimman hyvin. Aikainen valinta helpottaa valmistautumistani ja auttaa pitämään fokuksen Tokiossa, Tapper kommentoi.

Kuvat: Jesse Väänänen/Olympiakomitea