21.04.2024

Talous puhutti Suomen Purjehdus ja Veneilyn kevätliittokokouksessa

Suomen Purjehdus ja Veneilyn (SPV) kevätliittokokouksessa pääteemaksi nousi liiton edellisen vuoden alijäämäinen tilinpäätös.

Keskustelua syntyi erityisesti huippu-urheilun ja luottamustoiminnan matka- ja majoituskuluista, joista hallituksen edustajat ja liiton toiminnanjohtaja antoivat liittokokoukselle selvityksen. Kokouksessa hyväksyttiin toimintakertomus, tilinpäätös sekä myönnettiin hallitukselle vastuuvapaus.

Kokouksessa päätettiin, että hallitus tekee syysliittokokoukselle selvityksen tarkennetuista toimenpiteistä matkojen suunnittelun ja hyväksynnän osalta.

– Olemme kiitollisia tänään käydystä keskustelusta. Se oli hyvä osoitus jäsenseurojemme kiinnostuksesta ja sitoutumisesta liiton toimintaan ja tavoitteisiin. Tulemme tänään saaduin evästyksin kehittämään talouspuolen viestintää selkeämpään suuntaan, kertoo liiton toiminnanjohtaja Jan Thorström.

Kokouksessa valittiin liiton vaalilautakuntaan kaksi uutta edustajaa toimikaudelle 2024–2026: Timo Telkola (TPS) ja Peter Remahl (VMK), joka aloittaa luottamustoimessa 1.1.2025 alkaen.

SPV esittää kiitokset kaikille Helsingin Sporttitaloon kokoukseen saapuneelle 32:lle seuralle.

SPV on suomalaisten pursi- ja veneilyseurojen etujärjestö. Se edistää, ohjaa ja valvoo suomalaista purjehdusta ja veneilyä. Liittoon kuuluu yli 300 jäsenseuraa ja noin 40 luokkaliittoa. Harrastajia seuroissa on yli 60 000.