28.03.2019

Suomalaistiimi uuden alun edessä Saudi-Arabiassa

Usean vuoden yhteistyösopimuksen Arabiemiraattien Sharjahin kanssa allekirjoittaneen suomalaistiimin F1-venekuljettajat Sami Seliö ja Filip Roms sekä F4-S-luokassa kilpaileva Alec Weckström ovat valmiina F1-veneiden kauden avausosakilpailuun Saudi-Arabiassa.

F1-veneiden suomalaiskuljettajien Sami Seliön ja Filip Romsin Sharjah Team pukeutuu kaudella 2019 punaiseen. Varikkorakennelmat valmistuivat viime hetkellä ja kolmen kilpaveneen sekä yhden varaveneen teippaukset saatiin viimeisteltyä juuri ennen katsastusta.

F1-veneiden kaksinkertaisen maailmanmestarin Seliön ja hänen tallikaverinsa Romsin ympärillä Saudi-Arabian Dammamissa käy ennen kauden ensimmäisten harjoitusten alkua poikkeuksellinen kuhina.

– Veneemme ja varikkorakennelmamme olivat jo konteissa pakattuna matkalla kohti Saudi-Arabiaa, kun uusi yhteistyösopimuksemme varmistui. Kontit saapuivat varikolle tiistaina ja tässä on nyt kaksi päivää rakennettu varikkomme ja veneidemme ilmettä uusiksi. Kaikki on kuitenkin valmista tulevaan. Toivotaan, että keli Dammamin edustalla tyyntyy, jotta pääsemme aloittamaan kauden aikataulussa, Seliö toteaa.

F1-veneiden MM-kauden avaus kilpaillaan 16 vuoden tauon jälkeen Saudi-Arabiassa. Tällä kertaa kisaisännyyttä hoitaa Persianlahden rantakaupunki Dammam. Alkuviikolla kovat mainingit ja tuuli painoivat aaltoja avomereltä kohti rata-aluetta. Muun muassa täksi päiväksi suunniteltu ylimääräinen vapaa harjoitus jouduttiin kovan merenkäynnin takia peruuttamaan.

– Järjestäjä ilmoitti vaikka rakentavansa radan uudelleen niin että tuulen vaikutus olisi mahdollisimman vähäinen. Mutta aika näyttää. Toivotaan, että pääsisimme aloittamaan kautemme suunnitellusti. Kaikki on kunnossa. Hanaa vain, Seliö lupaa.

Myös Filip Roms odottaa jo innolla kauden avausta.

– Vene on valmiina ja niin on kuljettajakin. Off season oli tänä vuonna normaalia lyhyempi. Keli Dammamissa huolestuttaa. Tässä alkuviikon aikana ei ole ollut ainoatakaan sellaista päivää, jolloin olisimme voineet startata radalle. Sääennusteet lupaavat tyyntyvää tuulta. Toivotaan, että saisimme ajaa huomenna harjoitukset ja aika-ajon ohjelman mukaisesti. Olemme valmiina, Roms muistuttaa.

Sharjah Teamin kuljettajakolmikko kaudella 2019 on täysin sinivalkoinen kun tiimin F4-S-luokan kilpavenettä ajaa Alec Weckström.

– Uusi ja hieno kokemus edessä. Kauden avauksessa tavoite on ajaa maaliin ja hankkia mahdollisimman paljon kokemusta tulevaan. Tämän kauden tavoitteeni on edetä askel kerrallaan kohti kärkijoukkoja, Weckström toteaa.

F1-veneiden kauden ensimmäinen aika-ajo on ohjelmassa perjantaina Dammamissa klo 15:00 Suomen aikaa. Kauden ensimmäinen GP-osakilpailu starttaa käyntiin lauantaina Suomen aikaa klo 15:00.

Kuvassa Sami Seliö. Kuvaaja: Marko Mäkinen.
Tiedotelähde: Sami Seliö Team