13.07.2017

Suomalaispurjehtijat menestyivät E-jollien MM-kilpailuissa

Suomen E-jollapurjehtijat nousivat pienen tauon jälkeen jälleen maailman kärkeen Espanjassa purjehdituissa Europe Class -luokan MM-kilpailuissa. Jerry Malmivaara sijoittui miesten sarjassa kahdeksanneksi ja naisissa Selma Valjus niin ikään kahdeksanneksi ja Martta Soini kymmenenneksi. Naisten menestystä täydensivät Cecilia Dahlberg (12.) ja Saara Kuisma (14.).

MM-kilpailut purjehdittiin 1.-12.7.2017 Espanjan Blanesissa vaihtelevissa tuulissa ja aurinkoisessa kelissä. Koko Suomen joukkue purjehti pääosin varsin tasaisesti sekä kilpailua edeltäneen Open Weekin että varsinaisen kilpailun loppuun saakka. Lopputulos kokonaisuutena on tuloksellisesti paras MM-tulos useaan vuoteen.

– Kolme purjehtijaa MM-tasolla TOP-10 -joukossa on upea saavutus. Hienosti porukka toimi koko ajan yhdessä, yhtenä joukkueena. Järjestelyt oli onnistuneet, ammattimaiset, kuten ne Espanjassa usein ovat, kommentoi ECF:n puheenjohtaja Sampo Valjus.

Miesten sarjassa oli mukana 76 purjehtijaa ja naisten sarjassa 54. Miesten sarja voitti Espanjan Sven Stadel Seiler ja naisten sarjan Tanskan Anna Livbjerg. Kaiken kaikkiaan kärjessä näkyi sekä miesten että naisten sarjassa monta todella kokenutta konkaria, jotka ovat purjehtineet E-jollaa vuosikaudet. Tähänkin suhteutettuna Suomen joukkueen saavutusta voidaan pitää merkittävänä.

Suomen joukkueessa purjehtivat miehissä Henrik Ilola, Niklas Toroi, Aleksi-Elias Ruohonen, Jerry Malmivaara ja Roni Patterson sekä naisissa Selma Valjus, Cecilia Dahlberg, Laura Pesola, Saara Kuisma ja Martta Soini. Valmentajina toimivat Petter Vane-Tempest ja Julia Toroi.

Kilpailun kaikki tulokset löytyvät täältä: http://www.costabrava-europeworlds17.com/en/default/races/race-resultsall

Lähde: ECF Europe Class Finland/Tiedotus

Kuvassa MM-kilpailuissa menestyneet E-jollapurjehtijat (oik.): Jerry Malmivaara (miesten 8.), Selma Valjus (naisten 8.) ja Martta Soini (naisten 10.)