19.08.2019

Suomalaisilla vahva päivä – Mikkola ja Tapper kuudentena

Olympialuokkien esikisat Japanin Enoshimassa ovat osoittaneet, että olosuhteet tulevilla olympiavesillä voivat vaihdella muutaman päivän sisällä suurista mainingeista lähes tyyneen vedenpintaan, ja reippaasta merituulesta heikkoon maatuuleen.

Monika Mikkola nousi maanantain kolmen lähdön myötä kokonaistilanteessa kuudenneksi, Kaarle Tapper kuudenneksi, Tuula Tenkanen kahdeksanneksi, Noora Ruskola/Mikaela Wulff yhdeksänneksi ja Tapio Nirkko kymmenenneksi.

– Meillä oli kolme lähtöä kuumissa ja oikukkaissa olosuhteissa. Ensimmäisessä lähdössä tein muutamia virheitä, mutta toinen ja kolmas olivat jo paljon parempia, Mikkola iloitsee.

– Vaikka Monikan tulokset olisivat voineet olla vielä paremmat, oli tänään tärkeää välttää isoja virheitä ja pysyä ensimmäisessä ryhmässä. Monika nousi muutamia sijoja kokonaistilanteessa, mikä on mukava juttu, valmentaja Sietse-Jan Sietzema jatkaa.

– Regatta on sujunut meiltä tähän mennessä kohtuullisen hyvin. Laser-luokissa on ollut kisan aikana isoa aallokkoa ja reipasta tuulta mereltä, välissä ihan kevyttä ja tänään oli tapahtumarikasta maatuulta. Purjehtijamme ovat selviytyneet näistä haasteista hyvin, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

Esikisat päättyvät viimeisten luokkien osalta torstaina.

Suomalaiset kokonaistilanteessa, Enoshima:

Monika Mikkola, Laser radial: 6.
Kaarle Tapper, Laser standard: 6.
Tuula Tenkanen, Laser radial: 8.
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 9.
Tapio Nirkko, Finnjolla: 10.
Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra 17: 13.
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X: 15.

Tulokset: https://tokyo2020.org/en/special/readysteadytokyo/sailing/results/ 

Kuva: Jukka Saarikorpi/SPV