04.10.2017

Suomalaisilla vahva EM-alku – Tenkanen kuudentena, Mikkola seitsemäntenä

lSuomalaiset Laser radial -purjehtijat aloittivat luokkansa EM-kilpailut Barcelonassa vakuuttavasti, kun Tuula Tenkanen on ensimmäisen päivän jälkeen kuudentena ja Monika Mikkola seitsemäntenä. Molemmilla on 13 pistettä.

– Tänään oli aika haastavat olosuhteet; isoja tuulenkäännöksiä ja ensimmäisen lähdön alkua lukuun ottamatta kevyt tuuli. Ihan ok alku kisaan minulta, vaikka parannettavaakin jäi, Tenkanen sanoo.

-Starttini eivät onnistuneet oikein, mutta pystyin kuitenkin nousemaan ihan ok. Aika vaikea päivä. Toivottavasti huomenna on vähän enemmän tuulta, Mikkola toteaa.

MONIKAmiami17

Laser standardissa Kaarle Tapper avasi regatan sijoilla 22 ja 15. Hän on kokonaistilanteessa sijalla 33. Aleksi Tapper on 65:ntenä.

EM-kilpailujen oli määrä alkaa jo tiistaina 3. lokakuuta, mutta kisajärjestäjät siirsivät lähtöjen alkua keskiviikolle Katalonian poliittisen tilanteen vuoksi. Regatta päättyy sunnuntaina 8. lokakuuta.

Sailing Team Finland seuraa kilpailua aktiivisesti Facebook-sivullaan (www.facebook.com/SailingTeamFinland) sekä mediatiedottein ratkaisupäivinä.

TULOKSET:

Laser radial:

Tuula Tenkanen, 6. (3. ja 10.)

Monika Mikkola, 7. (8. ja 5.)

Laser standard:

Kaarle Tapper, 33. (22. ja 15.)

Aleksi Tapper, 65. (40. ja 25.)

Kaikki tulokset: http://www.europeanslaser2017.com/en/default/races/race-resultsall