f1 kilpaveneily
16.12.2022

Suomalaisilla vahva edustus F1-kauden huipennukseen

F1-veneiden MM-kausi päättyy tänä viikonloppuna Arabiemiraattien Sharjahissa. Edessä on kaksi MM-osakilpailua, joista ensimmäinen ajetaan perjantaina ja kauden finaali sunnuntaina.

Kilpailuihin starttaa ainakin kolme suomalaista: kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö, viime vuoden tulokkaaksi valittu Alec Weckström, sekä Kalle Viippo, joka lähtee hyvin menneiden aika-ajojen jälkeen viidennestä ruudusta perjantain kilpailuun.

Suomalaisista raskain kaasujalka tällä kaudella on ollut Sami Seliöllä, joka on ajanut koko kauden aivan terävimmässä kärjessä. Teknisten murheiden ja kilpakumppaneiden virheiden vuoksi pistetili näyttää kuitenkin edelleen nollaa. Team Sharjahia edustava Seliö on voittanut Sharjahin ”kotikilpailuissaan” kahdesti aiemmin ja ajanut neljästi paalupaikalle.

– Molemmat veneet palkintopallille olisi täysosuma meille. Kilpailu palkintopallisijoista on tosin tiukkaa. Epäonnisen alkukauden jälkeen mieltäni lämmittäisi kovasti ajaa kolmas voittoni Sharjahissa. Ajoimme viime viikolla testiä täällä, kaikki on kunnossa ja vesistö on tuttu meille. Mutta hyvin ovat muutkin tiimit kauden päätökseen valmistautuneet, Seliö kertoo.

MM-pisteissä suomalaisista korkeimmalla on viidentenä kärkkyvä Alec Weckström, jolla on yhä mahdollisuudet kärkikolmikkoon.

– Hyvillä fiiliksillä lähden viikonloppuun. Saa nähdä, mihin rahkeet riittävät, kommentoi Gillman Racingiä edustava Weckström.

MM-pisteissä seitsemäntenä sijaitseva Kalle Viippo on saanut alleen uuden veneen ja kausi on sujunut nousujohteisesti. Edellisen kilpailun toiseksi nopein kierros ja viides sija torstain aika-ajoissa antavat lupaavat asetelmat viikonlopun kilpailuihin.

Alec Weckströmin tallikaveri Filip Roms ei päässyt starttaamaan torstain aika-ajoihin. Vielä ei ole selvää saadaanko viikonlopun kattaukseen neljäskin suomalaiskuljettaja.

Grand Prix of Sharjah käynnistyy perjantaina klo 13:00 Suomen aikaa. Sunnuntaina ajetaan aika-ajot ja kauden finaali. Aika-ajot käynnistyvät klo jo 9:30 Suomen aikaa ja kauden finaali Grand Prix of Middle East klo 13:00 Suomen aikaa.

Tulokset ja seuranta: Seuraa F1-kilpailuita ja tuloksia osoitteessa F1H2O.COM ja suomenkielisiä juttuja osoitteessa spv.fi

Lisätiedot: Mikaela Dunderfelt, 040 773 6012, mikaela.dunderfelt@admin

F1 Kilpaveneily
Gillman Racingin Alec Weckström ja Filip Roms (oik), vasemmalla tallipäällikkö Scott Gilman, kuva Xavier Bertin

Kilpaveneily Kalle Viippo
Team Swedenin Kalle Viippo ja tallikaveri, hallitseva maailmanmestari Jonas Andersson, kuva Xavier Bertin
Sami Seliö ja Ferdinand Zanbergen valmiina viikonloppuun, kuva Xavier Bertin