31.03.2024

Suomalaiset valmiina Palman maailmancupiin — Kisat käyntiin maanantaina

Perinteinen Palman maailmancup käynnistyy maanantaina 1. huhtikuuta Mallorcalla. Pariveneluokissa kilpailevat Kurtbay/Keskinen ja Grönblom/Hokka, kun taas yksilöluokissa nähdään Jakob EklundNoora RuskolaMonika MikkolaValtteri UusitaloOtto Dahlberg ja Aleksi Tapper. 

– Me olemme tyytyväisiä talven treenikauteen, ja saimme hoidettua haluamamme kehityskohteet. Nacra 17 -luokalla oli pitkä kisatauko marraskuun EM-kisojen jälkeen, joten on mielenkiintoista nähdä, miten esimerkiksi italialaiset ja britit ovat kehittyneet talven aikana, Akseli Keskinen kommentoi.

Etelä-Euroopassa riehunut kevätmyrsky voi vielä vaikuttaa huomisen olosuhteisiin Mallorcalla, mutta kisat päästään todennäköisesti käynnistämään suunnitellusti. Palman maailmancup huipentuu lauantaina 6. huhtikuuta luokittain kymmenen parhaan mitalilähtöön.

Palma toimii viimeisenä regattana ennen huhtikuun puolivälin olympiapaikkoja ratkaisevia Last Chance -karsintakisoja. Sinem Kurtbay, Akseli Keskinen, Kaarle Tapper ja Monika Mikkola ovat jo varmistaneet paikkansa Suomen olympiajoukkueessa. Suomi kilpailee Hyères’issä maapaikoista 49er-, 49er FX-, iQFoil- ja Formula Kite -luokissa.

Palman maailmancupin kokonaistulokset löytyy tästä, livetracker löytyy tästä.