06.09.2017

Suomalaiset suosikkeina Formula 4 -luokan EM-kisoihin

Pohjois-Saksan Rendsburgissa kilpaillaan viikonloppuna Formula 4 -veneiden Euroopan mestaruudesta. Lauantaina 9. syyskuuta alkaviin arvokisoihin startataan suomalaisittain kovin odotuksin.

MM-sarjan päätösosakilpailut Liettuassa elokuun lopulla olivat suomalaiskuljettajien näytöstä. Juho-Matti Manninen varmisti voitollaan maailmanmestaruuden, Kalle Viippo tuli toiseksi ja Tuukka Lehtonen kolmanneksi. Viippo nousi samalla MM-sarjan lopputaulukossa kolmanneksi, Lehtonen sijoittui kokonaistuloksissa viidenneksi. Sama kolmikko lähtee tavoittelemaan myös EM-mitaleita Saksaan. Suomalaisnelikon täydentää Lauri Landen.

Manninen on myös hallitseva Euroopan mestari. Hän on voittanut viimeisistä neljästä arvokilpailusta jokaisen. Nyt lappeenrantalainen jahtaa peräti viidettä perättäistä arvokisavoittoa. Vaikka lähihistoria on mestaruuksia pullollaan, niin menestystä Manninen hamuaa tälläkin kertaa.

– Nälkää riittää edelleen. Se on kauden viimeinen kilpailu ja hoidetaan se kunnialla, Manninen sanoo.

Viimeiset testit Manninen ajoi viime viikonloppuna, mutta Rendsburg ei kilpailupaikkana ole hänelle ennestään tuttu. Manninen kertoo, että piirustusten perusteella rata sopii hänelle kuitenkin hyvin.

Kyseessä on myös ADAC Masters –kilpailu, joten veneitä on mukana paljon. Manninen uskoo kärkikuljettajien pysyvän kuitenkin pitkälti samoina.

– Toivottavasti kärkikahinoissa nähdään paljon suomalaisia, kertoo Manninen.

Kauden aikana vastoinkäymisiä kokenut Kalle Viippo lähteen EM-kisoihin hyvistä lähtöasetelmista. Alla on ehjä ja onnistunut MM-sarjan päätösviikonloppu ja vauhtia on löytynyt lisää. Forssalaiskuski asettaa itselleen kovat tavoitteet viikonlopulle.

– Kaikki toimii nyt hyvin. Voittotaisteluun on kaikki mahdollisuudet, Viippo sanoo.

Hän uskoo, että suomalaiset ovat erittäin vahvoja myös Saksassa.

– Pahimmat vastustajat ovat ehdottomasti muut suomalaiset, kertoo Viippo.

Lauantaina 9. syyskuuta kilpaillaan aika-ajot sekä ensimmäinen kilpailulähtö. Sunnuntaina 10. syyskuuta on vuorossa loput kolme kilpailulähtöä.

Kisatapahtumia pääsee näillä näkymin seuraamaan myös livestreamin välityksellä osoitteessa: http://sportdeutschland.tv/play/35e49bd06edb0135be8f7054d2ab776f