13.08.2021

Suomalaiset suosikkeina F4-luokan maailmanmestaruustaistoon

Viime vuonna Italian Viveronessa ratamoottoriveneilyn F4-luokan maailmanmestariksi ajanut Alexander Lindholm lähtee mestarisuosikkina ensi viikonloppuna Ruotsin Smedjebackenissa ajettavaan MM-kilpailuun.

Koronan vuoksi MM-sarjan muut osakilpailut on peruttu ja mestaruus ratkaistaan näin ollen Ruotsin osakilpailussa. Suomalaisilla on paljon puolustettavaa, sillä viime kesänä suomalaiset nappasivat Lindholmin johdolla kolmoisvoiton.

Lindholm johtaa myös RaceWKND!:n promotoimaa ratamoottoriveneilyn SM-sarjaa niukalla erolla Sami Reinikaiseen ja Viron Stefan Arandiin, jotka myös nähdään viikonloppuna Ruotsissa. Kolmikkoa voi pitää suursuosikkeina MM-tittelin voittajaksi. He ovat vastanneet kaikista lähtö- ja osakilpailuvoitoista kauden SM-sarjassa, jonka tasoa on tällä kaudella pidetty maailman kovimpana.

MM-kilpailun rata on erilainen, kuin mihin Suomen osakilpailuissa on totuttu, joten yllätyksillekin on sijaa.

– Paljon on ollut testaamista ennen Ruotsin kilpailua. Suorat ovat pidempiä kuin Suomessa, joten kiihtyvyyden sijaan korostuu huippunopeus, kertoo mestaruuden tavoitteekseen ilmoittanut Lindholm.

Myös Reinikainen on satsannut testaamiseen ennen kilpailua.

– Meillä on Kotkassa testirata, jossa olemme katsoneet potkurivaihtoehtoja ja niiden toimivuutta. Vene ja sen asetukset ovat osoittaneet toimivuutensa Suomen teknisemmillä radoilla. Nyt pyritään löytämään lisää huippunopeutta, podiumille tähtäävä Reinikainen sanoo.

Suomalaisista kuljettajista kilpailuun osallistuvat mainittujen lisäksi Tino Lehto, Kimi Eskelinen ja Juho-Matti Manninen, jolla on vyöllään luokan maailmanmestaruudet vuosilta 2016 ja 2017.

Lisätiedot: mikaela.dunderfelt@spv.fi, 040 773 6012
Tulokset: https://time4.racing/round/swedish-grand-prix-f4-world-powerboat-championship/results
SPV tiedottaa kilpailun lopputuloksista sunnuntaina kilpailun päätyttyä
Kuva: ”Alexander Lindholm ja Sami Reinikainen ajavat viikonloppuna maailmanmestaruudesta”, Vilma Savela/ RaceWKND!