25.01.2017

Suomalaiset loistoasemissa Miamin maailmancupissa

Purjehduksen olympialuokkien maailmancupin ensimmäinen päivä oli suomalaisille valoisa.

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff aloittivat ensimmäisen yhteisen kilpailunsa vauhdilla. Ruskola/Wulff on Miamissa kolmen lähdön (7., 4. ja 6.) jälkeen 49er FX:n kokonaistilanteessa viidentenä.

– Keli oli todella epätasainen, ja purjehtijoiden piti olla koko ajan ikään kuin askeleen edellä pärjätäkseen. Se onnistui meiltä parhaiten, Mikaela Wulff sanoi.

– Startit olivat haastavimpia, ja niitä kehitämme lisää huomenna. Tosi makeeta olla taas vesillä, Wulff summaa tuoreen tiimin tunnelmat.

Syksyllä kotimaan treeniin keskittynyt Tuuli Petäjä-Sirén pääsi myös nopeasti kiinni kilpasiskojensa rytmiin. Hän on RS:X-luokassa kolmen lähdön (8., 15. ja 4.) jälkeen kuudentena.

– Olosuhteet olivat sekavat. Sijoitukset vaihtelivat koko ajan, ja olin enimmäkseen hyvin menossa mukana. Viimeistä lähtöä jopa johdin hetken, mutta takaa tulevat saivat jättipuuskan ansiosta minut kiinni. Ehdin kuitenkin neljäntenä maaliin. Hyvillä fiiliksillä alkoi siis tämä vuosi, Petäjä-Sirén kertoi.

Nuoret Finnjolla-purjehtijat Mikael Hyryläinen ja Oskari Muhonen näyttivät vakaata menoa merikarhujen luokassa. Haastajaryhmän kaksikko on tasapisteissä sijoilla seitsemän ja kahdeksan.

Monika Mikkola sai Laser radialin ensimmäisestä lähdöstä harmittavasti varaslähdön mukanaan tuomat 52 pistettä, mutta purjehti toisessa hienosti toisena maaliin. Kaarle Tapper tsemppasi 59 veneen Laser standard -ryhmässä 16:nneksi (23. ja 19.).

Kilpailu päättyy lauantaina tai sunnuntaina kilpailtaviin mitalilähtöihin.

Suomalaiset, Miami, 1. päivä:

Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 5. (7., 4. ja 6.)

Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X: 6. (8., 15. ja 4.)

Mikael Hyryläinen, Finnjolla: 7. (8. ja 10.)

Oskari Muhonen, Finnjolla: 8. (9. ja 9.)

Kaarle Tapper, Laser standard: 16. (23. ja 19.)

Monika Mikkola, Laser radial: 26. (UFD ja 2.)