16.08.2017

Suomalaiset F4-kauden päätöskisoihin kovin odotuksin

Viikonloppuna kilpaillaan Formula 4 -veneiden MM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua. Ne ajetaan Liettuan Kupiškissa. Kyseessä on pieni alle 8000 asukkaan kaupunki Liettuan koillisosassa. Kauden päätösviikonloppuun lähdetään suomalaisittain kutkuttavista asetelmista. Sarjaa johtaa Suomen Juho-Matti Manninen. Viisi pistettä hänen takanaan vaanii Latvian Nikita Lijcs. Kärkikaksikko on ollut palkintokorokkeella kauden kaikissa neljässä osakilpailussa.

Ainoa kerta tällä kaudella, kun Manninen ja Lijcs eivät ole valloittaneet kahta kirkkainta sijaa, tapahtui Imatran kauden avauksessa. Silloin Suomen Kalle Viippo voitti kilpailun. Tallinnassa elokuun alussa Baltian mestaruuden voittanut Viippo hakee Liettuasta ehjää ja vahvaa päätöstä rikkonaiselle kaudelle.

 Alkukaudesta menetettiin niin paljon pisteitä, että mestaruusmahdollisuudet ovat aika ohkaiset. Kaikki laitetaan peliin, että sijoitus hiukan kirkastuisi, sanoo Viippo

Hän kertoo kaluston toimivan hyvin ja vauhtia on löytynyt mukavasti lisää. Liettuaan Viippo matkaa luottavaisena ja nälkäisenä.

– Kerran olen kilpaillut kyseisessä paikassa. Silloin oli vähän erilainen vene ja sille se ei sopinut. Jos rata on samanlainen kuin viimeksi niin nyt pitäisi sopia hyvin, Viippo kertoo.

Suomalaisia Liettuaan lähtee muitakin. MM-sarjassa kuudentena oleva Tuukka Lehtonen sanoo viimeisten testien menneen todella hyvin. Hän tavoittelee viimeisistä kisoista palkintokorokesijaa.

– Viimeisistä kilpailuista pitäisi saada raavittua kaikki mahdolliset pisteet ja sitten katsotaan mille sijalle se sarjassa riittää, sanoo Lehtonen.

Kauteensa hän on tyytyväinen. Lehtonen kertoo henkilökohtaisten tavoitteiden täyttyneen jo avausviikonloppuna Imatralla. Tuolloin hän saavutti toisen osakilpailun kolmannen sijan.

– Uusi vene ja testaamaan en ole ehtinyt tarpeeksi. Siihen nähden kausi on mennyt hyvin, Lehtonen sanoo.

Mukana on myös neljäs suomalainen. Sarjassa sijalla 12. oleva Lauri Landen lähtee myös taistelemaan Liettuan vesille.

Ensimmäiset aika-ajot ajetaan lauantaina kello 12.15. Ensimmäinen osakilpailu on vuorossa samana päivänä kello 16.45.

Sunnuntaina aika-ajot käydään kello 12.30 ja kauden viimeinen kilpailu 15.45.

 

MM-sarjan kokonaistilanne:

 

  1. Juho-Matti Manninen (FIN) 74p

 

  1. Nikita Lijcs (LAT) 69p

 

  1. Morgan Jernfast (SWE) 50p

 

  1. Kalle Viippo (FIN) 45p

 

  1. Ben Jelf (GBR) 44p

 

  1. Tuukka Lehtonen (FIN) 38p

 

  1. Magnus Sederholm (FIN) 31p

 

 

…………………………………………………………………………

 

 

  1. Lauri Landen (FIN) 13p

 

  1. Alexander Lindholm (FIN) 11p

 

https://uimpowerboating.com/StandingAndPoints.aspx (Discipline: Circuit, Sub-discipline: Formula World, Class: World F4)