31.08.2020

SPV:n maksuttomat 4.7-leirit starttasivat menestyksekkäästi – ilmoittaudu mukaan

SPV:n syksyn ensimmäinen Laser 4.7 -leiri järjestettiin HSS:llä 29.-30. elokuuta. Leirille osallistui 15 nuorta purjehtijaa sekä SPV:n valmentajina toimineet Tom Lönnqvist, Martin Gahmberg ja Vili Kaijansinkko sekä maajoukkuepurjehtijat Kaarle Tapper ja Valtteri Uusitalo.

Kaksipäiväinen leiri oli SPV:n valmennuspäällikkö Kaijansinkon mukaan onnistunut osoitus eri sidosryhmien toimivasta yhteistyöstä. Seuraavallakin 4.7-leirillä valmentajana toimiva Kaarle Tapper oli myös antiin tyytyväinen.

– On kiva nähdä, että kahdessa päivässä tapahtuu näin paljon kehitystä. Ryhmä oli aika kirjava, mutta iso ja innostunut. Oli hauska nähdä näin paljon Laser 4.7 -veneitä samassa paikassa, Tapper kommentoi.

– Toivottavasti saamme vielä lisää Laser-purjehtijoita lajin pariin. Sieltä joku varmasti ponkaisee seuraaviin luokkiin eli Radialiin ja Standardiin – ja toivon mukaan maajoukkueeseen asti.

Tokion olympialaisin jo valitulle Tapperille valmentaminen oli antoisa kokemus.

– Pääsin katsomaan vähän eri kulmasta ja ulkopuolelta, mitä radalla tapahtuu. Siitä jäi oppia matkaan minullekin. Seuraavalla leirillä treenaamme tekniikkaa ja sitä, mitä veneen ympärillä tapahtuu.

Leiriläisten suusta:

Samuli Seger, Lohjan Purjehtijat:

”Leiristä jäi hyvä fiilis. Opin lisää etenkin trimmauksesta ja säädöistä. Nyt treenit jatkuvat kotona, Samuli Seger Lohjan purjehtijoista kertoo.

Tatu Uusitalo, HSK:

”Nyt oli hyvä hetki vaihtaa optista Laser 4.7:ään, kun kisoja ei ollut juuri koronan vuoksi. Meillä on kiva kuuden-kahdeksan hengen treeniryhmä, ja muilta oppii koko ajan uutta.”

Silja Oikkonen, NJK:

”Minulla on menossa ensimmäinen kausi 4.7:ssä. Aluksi meitä oli kolme, mutta nyt meitä on NJK:lla ryhmässämme jo kuusi. Varsinkin kovassa tuulessa 4.7 vaatii enemmän hengausta kuin optari.”

Aatos Järvinen, HSS:

”Meillä oli hyvä 15 hengen jengi. Opin erityisesti taktiikkaa ja ajamaan kovaa. Leirin kohokohta oli kuitenkin se, kun pääsimme tauolla MTV:n Kympin uutisten haastateltavaksi.”

Ilmoittaudu mukaan maksuttomille leireille:

Suomen Purjehdus ja Veneily toivottaa yhdessä järjestävien seurojen kanssa kaikki alle 19-vuotiaat purjehtijat tervetulleiksi maksuttomille Laser 4.7 -harjoitusleireille sekä 29er-harjoituspäivään. Valmennuksesta vastaavat SPV:n ja seurojen ammattitaitoiset valmentajat.

Osallistujat saavat vahvistusviestin heti ilmoittautumisen jälkeen ja tarkemmat ohjeet harjoitusleiristä sähköpostiin päivää ennen tapahtumaa. Ilmoittautuminen tapahtuu linkistä ja se umpeutuu kaksi päivää ennen kutakin leiritapahtumaa.

Laser 4.7 -harjoitusleiri 2 | 5.-6.9.2020* | HSK: https://www.lyyti.fi/reg/Laser_47_harjoitusleiri_2_9818

Laser 4.7 -harjoitusleiri 3 | 26.-27.9.2020* | NJK: https://www.lyyti.fi/reg/Laser_47_harjoitusleiri_3_0335

29er-harjoituspäivä | 27.9.2020 | 10:00-16:00 | BS: https://www.lyyti.fi/reg/29er_harjoituspaiva_9197

*Laser 4.7 -harjoitusleirit: päivä alkaa 10:00 ja päättyy 16:00.