Yläkoululeiritys uudistuu, hae mukaan!

Purjehduksen yläkoululeiritys on Kisakallion Urheiluopiston, urheiluakatemioiden sekä Suomen Purjehdus ja Veneilyn yhdessä toteuttama kokonaisuus. Leirityksen ”Kasva urheilijaksi” -sisällöt ovat rakennettu tukemaan nuoren urheilijan kokonaisvaltaisa kehitystä.

– Olemme olleet mukana yläkoululeirityksessä nyt kaksi lukuvuotta. On ollut hienoa olla mukana leireillä seuraamassa motivoituneiden ja innokkaiden nuorten urheilijoiden kehittymistä. Saatu palaute on ollut positiivista ja urheilijoille on purjehduksen lajitietouden lisäksi tarttunut mukaan erinomaisia työkaluja arjen hallintaan, kuten opiskelun ja harjoittelun yhdistämiseen, yläkoululeirityksen purjehduksen vastuuhenkilö SPV:n Laura Santala kertoo.

Olennaisena osana yläkoululeiritystä on opiskelu. Leiripäivinä opiskelu hoidetaan ohjatusti. Koulutehtäville on varattu useampi tunti jokaisena leiripäivänä. Opiskelun lisäksi leiriohjelma sisältää lajitaito-osuuksia, motoristen perustaitojen, fyysisten ominaisuuksien sekä elämäntaitojen (arjenhallinta, psyykkinen valmennus, ravinto ja lepo) kokonaisuuksia.

– Yläkoululeiritys tarjoaa hyvän tuen nuoren kasvussa tavoitteelliseksi urheilijaksi sekä auttaa koulunkäynnin ja urheilun yhdistämisessä. Tässä vaiheessa ei ole tärkeintä kuka on paras juuri nyt, vaan kuka on kehittyvä. Leiritys auttaa valmennusta tunnistamaan motivoituneet ja potentiaaliset urheilijat, mikä mahdollistaa jo hyvin toimivan urheilulukiovaiheen maksimaalisen hyödyntämisen, SPV:n valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko kertoo.

Lukuvuonna 2020-2021 purjehduksen yläkoululeiritys toteutetaan uudistuneella 2+1 leirin kokonaisuutena. Ohjelmassa on kaksi viiden vuorokauden yläkoululeiriä sekä yksi kahden vuorokauden lajileiri.

Leiriviikot lukuvuonna 2020-2021

  1. leiri 20.-24.11.2020
  2. leiri 22.-26.1.2021
  3. leiri 12.-13.5.2021 (lajileiri)

Haku valtakunnalliseen yläkoululeiritykseen kaudelle 2020-2021 on nyt auki!

Mukaan voivat hakea 7-.9.-luokan opiskelijat (05-07-syntyneet), jotka ovat mukana tavoitteellisessa kilpaurheilussa. Urheilijan ja perheen odotetaan olevan valmis sitoutumaan koko lukuvuoden kestävään projektiin eli jokaiseen leiriin.

Purjehduksen hakulomakkeen löydät tästä linkistä.
Purjehduksen lajiesitteen löydät
tästä linkistä.

 

Lisätietoa

Laura Santala
Lasten ja nuorten veneilytoiminnan koordinaattori
040 821 2604
laura.santala@spv.fi

Vili Kaijansinkko
Valmennuspäällikkö
0500 175 505
vili.kaijansinkko@spv.fi

 

**

“Suosittelen leiriä kaikille lajista ja kilpaurheilusta kiinnostuneille. Minä sain mukaani paljon motivaatiota, treenivinkkejä ja uusia kavereita.” Filippa Stahl

Lue purjehtija Filippa Stahlin yläkoululeirikokemuksista >