29.05.2017

SPV palkittiin pitkäjänteisestä vaikuttamistyöstä

Naantalin Venemessujen yhteydessä jaettava Saaristomeripalkinto myönnettiin perjantaina 26.5. Suomen Purjehdus ja Veneily ry:lle pitkäjänteisestä vaikuttamistyöstä veneilijöiden hyväksi. Palkinnon perusteluissa mainittiin erityisesti SPV:n vahva rooli veneverokeskustelun yhteydessä ja vaikuttamistyössä, jotta veroa ei koskaan toteutettu. Saaristomeripalkinto myönnetään vuosittain taholle, joka on omalla työllään edistänyt ja parantanut veneilyolosuhteita ja Saaristomeren tilaa.

– Olen tietenkin erittäin ilahtunut tällaisesta kunniasta. Hiukan ristiriitaiselle tuntuu se, että palkinnon saa kun vastustaa jotain asiaa. Venevero olisi tullessaan vaikuttanut erittäin haitallisesti koko venealaan, siksi ryhdyimme voimakkaaseen vaikuttamistyöhön veron vastustamiseksi. Onneksi suunnitellusta veneverosta luovuttiin, kertoi SPV:n hallituksen puheenjohtaja Samuli Salanterä kiitospuheessaan.

– Suomen Purjehdus ja Veneily ry toimii erittäin laajalti edustaen paikallisten veneseurojen kautta kaikkia suomalaisia veneilijöitä. Huviveneilyn lisäksi toimimme aktiivisesti myös kilpaveneilyn puolella. Koulutustoimintamme on laajaa ja sitä järjestetään kaiken ikäisille. Haluan toivottaa kaikille hyvää ja turvallista veneilykesää, Salanterä totesi.

Kuvassa vasemmalla Samuli Salanterä ja oikealla Naantalin Venemessujen toimitusjohtaja Tuomas Levanto, joka luovutti palkinnon Salanterälle.