15.06.2018

Sotilaspurjehduksen MM-kisat Helsingissä: Suomen joukkue tähtää mitaliin

Sotilasurjehduksen MM-kilpailut järjestetään 16.-20. kesäkuuta Helsingin edustalla. J-80-veneet starttaavat NJK:n Valkosaaresta ja kilpailut käydään Kruunuvuorenselällä Match racing -formaatilla.

Suomen Merivoimien joukkueen kipparina toimii maajoukkuepurjehtija ja Urheilukoulun Reserviupseerikoulun upseerioppilas Oskari Muhonen, joka voitti viime vuonna alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden Finnjollassa.

Miehistössä ovat kapteeniluutnantti Sami Tamminen, joka kilpaili Sydneyn olympialaisissa Solingissa 2000, Henri Koski ja Osmo Penttinen. Suomen joukkueen valmentajana toimii Pasi Palmu.

– Joukkue on valittu kokemuksen ja treenimäärän perusteella. On hienoa saada mukaan Oskarin kaltainen nouseva kyky, joka on päässyt nopeasti juonesta kiinni. Suomen joukkue tavoittelee MM-mitalia, kilpailun pääsihteeri, komentaja Juha Lehtinen sanoo.

– Meillä on alla hyvä kolmen viikon treenijakso ja suuntaamme kisaan luottavaisin mielin. Monissa joukkueissa on olympiapurjehtijoita, joten kilpailusta on tulossa kovatasoinen. On tärkeää pärjätä alusta asti, jotta pääsemme mukaan semifinaaleihin, Muhonen sanoo.

Juha Lehtinen on sotilaspurjehduksen 2018 MM-kilpailuiden pääsihteeri. Kuva: FIN NAVY

SPV:n Valmennus- ja huippukilpapurjehdustoimikunnan jäsenenä Lehtinen tuntee kilpapurjehduksen erinomaisesti. Kansainvälisen regatan koordinointi sujuu varmalla otteella.

– Meillä on kilpailussa 15 joukkuetta ympäri maapallon. Ensi kertaa mukana on myös Serbia. Näin ennakkoon Suomen lisäksi suosikkeja ovat Venäjä, Pakistan, Puola ja Brasilia, Lehtinen jatkaa.

– Viikonlopuksi on luvattu kevyempää keliä, mutta alkuviikosta pitäisi tuulla reippaammin.

Sotilaspurjehduksen 50. MM-kilpailu on osa Puolustusvoimain ja Merivoimien 100-vuotisjuhlaa. 

Lisätietoa kilpailusta: https://merivoi