26.03.2021

Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen saavuttivat Nacra 17 -maapaikan Tokioon

Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen purjehtivat Nacra 17 -luokassa Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin. He sijoittuivat Lanzarote International Regattassa perjantain ensimmäisessä lähdössä neljänneksi, minkä ansiosta heidän kokonaispistemääräkseen kirjattiin 105. Paikkaa tavoitelleella Kreikalla saldo on 128, ja 23 pisteen ero riitti varmistamaan Suomelle paikan. Iltapäivälle suunniteltu 10 parhaan venekunnan mitalilähtö ei toteutunut tuulen kevennyttyä liikaa.

– Tosi siistiä, mutta en voi vielä uskoa, että tämä on totta. Tänään jännitystä toi kova tuuli ja aallokko, mutta muuten jännitin yllättävän vähän, Sinem Kurtbay kommentoi.

– Hyvä fiilis. Pitkä projekti on saatu viimein päätökseen. Jätimme ratkaisun tarkoituksella viimeiseen päivään, Janne Järvinen virnisti.

Katso Sinemin ja Jannen pidempi haastattelu videolta:

49er FX -luokassa Suomi jäi maapaikkakarsinnassa kolmanneksi eikä näin saavuttanut Euroopan kiintiön viimeistä paikkaa. Sen vei Belgia. Ronja Grönblom ja Veera Hokka sijoittuivat 12:nneksi ja Noora Ruskola ja Mikaela Wulff 14:nneksi.

– Lämpimät onnittelut urheilijoille Nacra 17 -maapaikasta. 49er FX -luokassa emme paikkaa saavuttaneet, mutta kuten tulokset osoittavat, meillä on luokassa huikea potentiaali Pariisiin 2024, Suomen Purjehdus ja Veneilyn valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko sanoi.

– Tämä kisa oli yksi parhaista, joita olemme purjehtineet yhdessä. Emme siksi voi olla kovin pettyneitä itse suoritukseen, vaikka onkin harmi, ettemme saaneet maapaikkaa, Grönblom ja Hokka kommentoivat.

– Annoimme kisassa kaikkemme ja olemme siihen tyytyväisiä. Paikalla olivat parhaat ja taso oli kova. Valitettavasti Belgia onnistui meitä paremmin, Ruskola ja Wulff kertoivat.

Suomalaiset Lanzarote International Regatassa:

Sinem Kurtbay/Janne Järvinen, Nacra 17: 5. (4.)
Ronja Grönblom/Veera Hokka, 49er FX: 12. (6.)
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 14. (7.)

Tulokset: https://www.lanzarotewinterseries.com/international/index.php