16.07.2023

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen hopealle purjehduksen esiolympialaisissa

Pariisin 2024 esiolympialaiset päättyivät tänään 16. heinäkuuta Marseillessa. Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen purjehtivat hopealle Nacra 17 -luokassa. Suomalaistiimi lähti sunnuntain mitalilähtöön kärkisijalta. Yhdeksäs sija mitalilähdössä riitti kakkossijaan esiolympialaisten kokonaistuloksissa.

– Oli hyvä regatta, mutta harmittaa, että huonoin startti ja kisa tulivat juuri tähän viimeiseen lähtöön. Koko regatan huonoin sijoitus oli yhdeksäs, joten kai siihen voi kuitenkin olla tyytyväinen, Akseli Keskinen kommentoi.

– Kaiken kaikkiaan meillä oli tosi tasainen kisa mitalilähtöä lukuun ottamatta. Mitalilähdössä emme päässeet tarpeeksi vasemmalle, missä tuuli oli parempi. Jäimme jälkeen muista ja lyhyellä radalla oli vaikea kuroa sijoituksia takaisin. Mutta ei se mitään, pitää olla tyytyväinen tähän kakkossijaankin. Ensi kerralla uudestaan, sanoo Sinem Kurtbay.

Purjehduksen esiolympialaiset järjestettiin Pariisin 2024 kesäolympialaisia varten valmistuvassa kilpailusatamassa. Kisaviikko oli monipuolinen, ja purjehtijoita koeteltiin erilaisissa tuuliolosuhteissa. Kaarle Tapper sijoittui ILCA 7 -luokassa kymmenenneksi. Monika Mikkola oli ILCA 6 -luokan kokonaistuloksissa 13. sijalla, samoin Noora Ruskola Formula Kite -luokassa. Ronja Grönblom ja Veera Hokka olivat 49er FX -luokassa sijalla 11.

– Pyrimme esikisoissa suorittamisen lisäksi oppimaan ja testaamaan mahdollisimman paljon. Seuraavaksi keskitymme Haagin MM-kisoihin, jossa tulos ratkaisee, kertoo maajoukkueen valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko.

Suomen purjehdusmaajoukkue suuntaa seuraavaksi Alankomaihin, jossa järjestetään kaikkien olympialuokkien yhteiset MM-kilpailut 11.-20. elokuuta. Haagin 2023 MM-kisoissa jaetaan noin 40 prosenttia Pariisin 2024 kesäolympialaisten maapaikoista.

Suomalaiset Pariisin 2024 esiolympialaisissa

2. Sinem Kurtbay / Akseli Keskinen (sekajoukkue katamaraani – Nacra 17)

10. Kaarle Tapper (miesten jolla – ILCA 7)

11. Ronja Grönblom / Veera Hokka (naisten skiff – 49er FX)

13. Monika Mikkola (naisten jolla – ILCA 6)

13. Noora Ruskola (naisten leijalauta -Formula Kite)

19. Jakob Eklund (miesten purjelauta – iQFoil M)

21. Aleksandra Blinnikka (naisten purjelauta – iQFoil W)

22. Oskari Muhonen / Edvard Bremer (miesten skiff – 49er)

Kokonaistulokset ja lisätiedot

Sailing Team Finlandin kilpailukalenteri 2023

11.–20.8.     Purjehduksen MM-kisat 2023 (Maakarsinta), Haag, Alankomaat 

19.–24.9.     Formula Kite EM-kisat (Maakarsinta), Portsmouth, Iso-Britannia 

8.–13.11.      49er-, 49erFX- ja Nacra 17 EM-kisat (Maakarsinta), Vilamoura, Portugali

11.-15.12     Youth Worlds 2023, Búzios, Brasilia

Artikkelikuva: World Sailing