02.03.2017

Seurapurjehdukset ulkomailla – uusi palvelupaketti

Seurapurjehdus on palvelukonsepti ja palvelupaketti, jonka avulla Suomen purjehdus ja veneily ry auttaa ja kannustaa jäsenseurojaan järjestämään seurojen omia jäsenpurjehduksia ulkomailla. Tavoitteena on antaa tukea ja ohjausta, jotta järjestäminen olisi helppoa ja yksinkertaista ja seurat voisivat tarjota jäsenilleen uusia veneilyelämyksiä. Palvelupaketin tuottaa MIZZEN Yacht Charter yhteistyössä SPV:n kanssa, palvelupaketti on seuroille ilmainen.

Mikä seurapurjehdus?
Yksinkertaistettuna on kysymys siitä, että joukko asiasta kiinnostuneita veneilyseuran jäseniä vuokraa purjeveneitä jostakin mielenkiintoisesta purjehduskohteesta ja tekee viikon mittaisen yhteispurjehduksen. Ryhmällä on yhteinen reittisuunnitelma, jota kukin venekunta seuraa haluamallaan tavalla, voidaan purjehtia yhdessä tai erikseen kohteesta kohteeseen, miten sovitaan. Viikon aikana yövytään kuitenkin 1-2 kertaa samassa kohteessa ja käydään vaikka yhteisellä illallisella. Veneiden kippareina seuran jäseniä. Miehistöt sovitaan yhdessä, usein miehistöt kuitenkin muodostuvat luontevasti kipparin ympärille tutusta porukasta, mukaan voi lähteä myös jäsenten perheenjäseniä ja seuran ulkopuolisiakin, miten sovitaan.

Yhteispurjehdus ulkomailla, miksi?
Regatat koti- ja lähivesillä ovat veneilyseuroissa vanha ja hyvä toimintamuoto. Seurapurjehdukset vierailla vesillä, ulkomailla, on periaatteessa saman asian siirtämistä uuteen ympäristöön. Tässä vaiheessa kohteena on vain Kroatia.

Mukava tapa jatkaa veneilysesonkia
Seurapurjehdukset ulkomailla on mukava tapa jatkaa veneissesonkia, koska ne usiemmiten tapahtuvat silloin, kun veneilysesonki kotivesillä on lopuillaan tai loppunut.

Seuratoiminta on yhteistä tekemistä
Yhteinen tekeminen ja yhteisöllisyys on seuratoiminnassa aivan tärkeimpiä asioita. Yhteispurjehduksien avulla mukaan tulee usein myös uutta aktiivisuutta. Purjehdusten suunnittelu antaa mukavasti myös vähän ohjelmaa talvikaudelle. Purjehdusten suunnittelu aloitetaan useimmiten jo monta kuukautta enen aiottua matkaa.

Uudet vedet, uudet kokemukset
Uudet vedet merkitsevät uusia kokemuksia. Purjehdukseen ja veneilyyn tulee aivan uusia näkökulmia, kun sitä harjoittaa vierailla vesillä. Toisenlaiset tuulet, purjehdusolosuhteet, nähtävyydet, kiehtovat kylät, kaupungit ja luonnonsatamat, kokemus on yksi unohtumattomimpia veneilykokemuksia.

Potkua koulutukseen
Motivaatiota koulutukseen. Veneily ulkomailla vaatii kipparilta pätevyyden, kansainvälisen huviveneenkuljettakirjan. Tulossa oleva purjehdureissu antaa hyvän syyn kouluttautua ja hankkia hyödyllinen lisäpätevyys.
Purjehduksien aikana voidaan myös järjestää miehistöille purjehduskursseja.

SPV:n seurapurjehduksien palvelupaketti veneilyseuroille
Seurat saavat ilmaiseksi palvelupaketin, joka sisältää

  • infoillan seurapurjehduksista ulkomailla pidettynä seuran tiloissa paikan päällä.
  • sopivien veneiden etsiminen seurapurjehdukselle, venevarausten hoitaminen, yhteydenpito vuokraajatahoihin, maksuliikenne.
  • seurapurjehduksen kokonaisuuden koordinointi ja kasaaminen
  • reittisuunnitelma ja tarpeen mukaan erilaisia ohjeistuksi, vaikkapa kauppalista.
  • neuvonta, opastus (MIZZEN helpdesk) ennen matkaa.
  • tarpeen mukaan myös Skype- tms.palavereita.

Tämä paketti on seuroille ilmainen, infoillloissa osanottajamäärävarmistus (15).
Optiona purjehduksen ”vetäminen” paikan päällä etelässä ja ”kipparikoulutus”. Kipparikoulutus on matkaan lähtevien kippareiden perehdyttäminen (2 t/ ilta) charter-veneen kipparoimiseen. Kipparikoulutuksen kustannuksina ovat kouluttajan matkakulut. Purjehduksen vetäminen eri sopimuksen mukaan toteutuksesta riippuen.

Miten SPV:n jäsenseuroille suunnattu yhteispurjehduskonsepti toimii?
Tavoitteena on antaa seuroille mahdollisimman ”hyvät eväät” ja tuki niin, että purjehduksen järjestäminen onnistuu helposti.

  • Yhteinen info

Käytännössä mahdollisen yhteispurjehduksen suunnittelu alkaa seuran yhteisellä infotilaisuudella (1-2 t), jonka vetää Iiro Suksi MIZZEN Yacht Charter yrityksestä. Iiro on järjestänyt seurapurjehduksia, ja toiminnassaan erikoistunut purjehtimiseen Kroatiassa. Seura järjestää tilan, muita kustannuksia ei seuralle aiheudu.
Sovitaan ajankohta, hankitaan veneet, suunnitellaan, koulutetaan
Mikäli kiinnostusta on, 1-2 venekuntaa on hyvä alku, vuokrataan veneet ja ryhdytään matkan suunnitteluun, sovitaan yhdessä ajankohta, miehistöt ja muut tärkeimmät asiat.
Suunnitteluaikana seuraa saa tukea kaikissa käytännön asioissa, ”MIZZENin helpdesk” auttaa pienissäkin asioissa. Tarpeen mukaan voidaan järjestää Skype- tms. verkkopalaveri.

  • Matka alkaa

Matkaa varten purjehdukselle lähtijät saavat reittisuunnitelman rungon. Suunnitelma tehdään seuran toiveiden mukaan, siinä on suosituksia ankkuri- ja/tai laituripaikoista. Kauppalistan ja mitä mukaan matkalle-listan saa myös halutessaan.
Jos erikseen sovitaan, MIZZEN voi hoitaa regatan johtoveneen ja sen kipparoinnin tai jonkun veneen kipparoinnin eri sopimuksella.

  • Koulutus

Tarpeen mukaan käynnistetään toimenpiteet kansainvälisen huviveenkuljettajakirjan hankkimiseksi sitä tarvitseville/ haluaville. Käytetään SPV:n palvelua, jäsenseuran jäsen hakee kansainvälistä huviveneen kuljettajakirjaa SPV:n kautta. Mikäli aikautaulu sallii, voi seura järjestää täydentävää koulutusta osaamistarpeiden täyttämiseksi.

  • Kustannukset

Palvelupaketti on seuroille ilmainen. Optiot sopimuksen mukaan. Veneiden vuoraus ja hinnat tarjouksien perusteella. Lentomatkoista (varaaminen ja kustannukset) ja paikalliskuljetuksista, osanottajat vastaavat itse. Yleensä vene+lentomatka maksavat n. 500-800 e/ hlö riippuen ajankohdasta ja vuokraveneen koosta ja iästä.

Tietoja Mizzen Yacht Charter yhtiöstä
Yhtiö on perustettu 2014 ja sen omistaa restonomi Iiro Suksi. Yhtiön toiminnassa on myös mukana Eija Vestermark-Suksi. Yhtiön kotipaikka on Vaasa.
Ennen yhtiön perustamista Iiro järjesti yksityisesti lomapurjehduksia Kroatiaan ja välitti vuokraveneitä. Mizzen YC:lla on käytössä maailman johtava charteralan varausjärjestelmä jossa on yli 4500 venettä n. 200 eri kohteessa. Kroatiasta on liki 2500 venettä. Toiminnassa hyödynnetään myös sen kautta syntyneitä suoria yhteyksiä charter-yrityksiin. Yhtiö onkin keskittynyt toiminnassaan Kroatiaan, josta on myös kertynyt merkittävä määrä paikallistuntemusta.
Iiro Suksella on kansainvälinen huviveneenkuljettajakirja ja vuokraveneen kuljettajakirja, hän on myös SPV:n auktorisoima purjehduskouluttaja. Iirolla on myös ammattimerenkulun koulutusta, kokemusta ja vuosikymmenien harrastusveneilykokemus. Iirolla on myls pitkä kokemus hotelli-, ravintola- ja matkailualoilta sekä niiden koulutuksesta.

Yhteystiedot
Mizzen Yacht Charter
Metsäkallionkatu 7 A 2
65300 Vaasa
+358452 641 642

iiro.suksi@mizzen.fi
https://business.facebook.com/mizzenboating
https://www.instagram.com/mizzenboating/