07.12.2017

Seliön aika-ajoista katastrofi – Roms starttaa huomiseen ruudusta 11

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliön aika-ajo F1-veneiden Abu Dhabin GP:ssa päättyi katastrofiin. MM-sarjassa neljäntenä ajava suomalaiskuljettaja kaatoi kolmannessa perättäisessä aika-ajon Q2-osiossa veneensä ympäri ja joutui keskeyttämään. Seliön tulos riitti aika-ajossa sijalle 12, mutta veneen ja moottorin vaihdon myötä lähtöpaikka huomiseen GP-osakilpailuun putoaa 20 veneen joukossa viimeiseen ruutuun.

– Ei voi olla todellista! Ajoin jonossa toisena Q2:n ensimmäiselle kierrokselle, kun edessäni ajanut Ruotsin Erik Stark hidasti. Lähdin kiertämään kaveria, koska ajattelin, että hän ei haluakaan aloittaa ensimmäisenä.

– Sain lähtösuoralle hyvän linjan, painoin viimeisen poijun jälkeen kaasun pohjaan, jolloin veneeni keula nousi ylös, ja samassa pamahti.

Stark osui veneeni takaosaan ja sitten meikäläistä vietiin yläkautta ympäri.

Seliön vene heitti täyden voltin, eikä jatkoon ollut enää asiaa.

– Vene rikkoutui sen verran pahasti, että sillä ei ajeta vähään aikaan mitään. Tiimi valmistaa huomiseen kisaan varaveneeni ja –moottorin käyttöön. Ei helvetti! Ihan painajaisunta koko syyskausi, Seliö noitui.

Mad-Croc Baba Racingin toisen suomalaiskuljettajan Filip Romsin taival päättyi epäonnisesti myös Q2-osioon. Aika-ajon ensimmäisessä vaiheessa kahdeksanneksi nopeimman ajan kellottaneen suomalaiskuljettajan potkurista katkesi lapa. Roms starttaa huomiseen kilpailuun ruudusta 11.

– Juuri vastaavaa samanlaista potkuria ei ollut varalla. Ehdimme vaihtaa potkurin kahdesti. Ensimmäinen niistä osoittautui liian pieneksi ja toisen kanssa aika loppui kesken. Harmittaa, sillä vene kulki hienosti ja moottori veti puhtaasti. Yritetään huomenna ajaa mahdollisimman monta MM-pistettä, Roms suunnitteli.

Kauden toiseksi viimeinen F1-veneiden MM-osakilpailu ajetaan Abu Dhabissa huomenna perjantaina klo 13.30 Suomen aikaa. Kilpailu on nähtävissä suorana ja maksuttomana lähetyksenä Viafree -nettitelevisiopalvelusta. Viafree toimii selaimella ja mobiililla (Apple ja Android) sekä neljännen sukupolven Apple TV:ssä.

Lähde: Sami Seliön tiedotus