f1 kilpaveneily
27.04.2023

Seliö tavoittelee voittoa Kiinan F1-osakilpailussa

Ratamoottoriveneilyn F1-luokan MM-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Kiinan Zhengzhoussa. Kauden avausosakilpailussa Indonesiassa toiseksi kaasutellut Sami Seliö jahtaa kolmatta maailmanmestaruuttaan ja jo viidettä voittoaan Kiinan vesiltä. Podium-sijoituksiakin Seliöllä on Kiinasta plakkarissaan jo kymmenen.

Kiinasta on myös ikäviä muistoja. Vuonna 2011 Seliöllä oli hengenvaarallinen tilanne, kun vene koukkasi ilmaan 225 kilometrin tuntivauhdissa.

– Olemme kilpailleet hienoissa paikoissa Kiinassa, ja kyllä, tietysti ajattelen myös onnettomuutta, joka minulla oli Liuzhoussa. Ei saa koskaan unohtaa, kuinka vaarallinen tämä laji voi olla, Sharjah Teamia edustava Seliö sanoo.

Alec Weckström poissa pelistä – mutta kuinka kauan?

Edellisellä kaudella vahvoja otteita esittänyt ja vuoden tulokkaaksi valittu Alec Weckström ei ole enää Gillman Racingin palveluksessa. Ongelmat kaluston kanssa johtivat siihen, että yhteistyön edellytykset päättyivät.

– Jatkosta voin sen verran paljastaa, että mielenkiintoisia yhteydenottoja on tullut, mutta mitään päätöksiä ei ole toistaiseksi tehty, Weckström kertoo.

Roms ja Viippo täydentävät suomalaiskattauksen.

Niin ikään Gillman Racingiä edustava konkarikuski Filip Roms lähtee kilpailuun luottavaisin mielin.

– Edellisen kilpailun kohtuullinen tulos huonosta lähtöpaikasta huolimatta antaa motivaatiota. Jos aika-ajot saadaan ajettua ilman ongelmia, niin kisassa on mahdollisuus kamppailla kärkisijoista. Paikka on todella siisti ja kaupunki on ns. ”uutta Kiinaa”. Suojaisa lahti antaa kilpailulle hyvät onnistumismahdollisuudet, Roms kertoo.

Tulevaisuuden lupauksiin kuuluva Team Swedenin Kalle Viippo täydentää kovan suomalaiskolmikon.

Zhengzhoun osakilpailun aika-ajot ajetaan lauantaina 29.4. klo 10 ja osakilpailu sunnuntaina klo 9:45.

Tulokset ja seuranta: Seuraa F1-kilpailuiden livelähetystä ja tuloksia osoitteessa F1H2O.COM ja suomenkielisiä juttuja osoitteessa spv.fi