15.12.2016

Seliö MM-finaaliin viidennestä ruudusta – suomalaistiimi mukana valmistajien mestaruustaistelussa

Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö starttaa F1-veneiden Sharjahin GP-osakilpailuun viidennestä ruudusta. Valmistajien mestaruustaistelussa mukana olevan suomalaisitalialaistiimin Filip Roms oli aika-ajon yhdeksäs. Kalle Viippo ajoi tänään kolmanneksi F4 Trophy-kilpailussa ja taistelee huomenna kokonaiskilpailun mitalista.

F1-veneiden kauden viimeisen MM-osakilpailun Sharjahin GP:n aika-ajossa viidenneksi sijoittunut Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö oli pettynyt suoritukseensa.

– Aika-ajon toisessa osiossa vene tuli aallolta rajusti vedenpintaan ja siinä rysähdyksessä näyttö ohjaamosta pimeni. En tiennyt esimerkiksi moottorin korkeutta, ja en uskaltanut ottaa sellaista riskiä, joka olisi voinut päätyä ympäriajoon.

– Myös oma ajoni ei ollut tänään kummoista ja valitsin liian pienen potkurin. Peiliin saa katsoa. Tein muutaman ajovirheen, jotka maksoivat aikaa. Pääasian on että vene on ehjänä. Huomenna taistellaan loppuun asti mitaleista ja joukkuemestaruudesta, Seliö lupaa.

MM-pisteissä viidentenä olevalla Seliöllä on mahdollisuus ajaa huomenna MM-hopea ja –pronssimitaleista. Myös joukkuemestaruuteen suomalaisitalialaistiimillä on hyvät mahdollisuudet, sillä Mad-Croc Baba Racing on valmistajien MM-pistetaulukossa toisena.

Tiimin toinen kuljettaja Filip Roms oli aika-ajon yhdeksäs. Nurmijärveläiskuljettaja joutui kuitenkin keskeyttämään aika-ajon toisen osion teknisen vian vuoksi.

– Radan ainoalta oikealle kääntyvästä mutkasta vene nousi aika korkealle ilmaan ja kun se tuli perä edellä alas, veto hävisi. Todennäköisesti vaihdelaatikon pystyakseli meni poikki.

– Ennen keskeytystä kaikki oli jo pelissä ja vähän enemmänkin, joten teknisen vian takia en menettänyt sijoja, Roms totesi.

Sharjahin GP starttaa liikkeelle huomenna perjantaina klo 14.00 Suomen aikaa. F1-veneiden kauden MM-finaali televisioidaan suorana lähetyksenä ja suomeksi selostettuna Nelonen Pro –kanavalla.

Tulokset F1 aika-ajot, viimeinen osakilpailu, Sharjah

Tulokset F4 Trophy, kilpailu 1, Sharjah

Kuva: Marko Mäkinen
Lähde: Mad-Croc Baba Racingin tiedote