07.07.2019

Seliö keskeytti viidenneltä sijalta, Roms jäi niukasti MM-pisteiden ulkopuolelle

F1-veneiden Ranskan GP oli suomalaisittain pettymys. Kilpailussa viidentenä ajaneen Sharjah Teamin Sami Seliön kisa päättyi trimmipumpun pettämiseen, kun teknisistä ongelmista kärsinyt tiimikaveri Filip Roms toi veneensä maaliin sijalla 11. 

F1-veneiden MM-sarjan kolmas kilpailuviikonloppu sujui suomalaisittain mollivoittoisasti. Ruudusta kuusi kilpailuun startannut Sharjah Teamin Sami Seliö ajoi kilpailussa pitkään sijalla viisi, kunnes veneen trimmipumppu petti ja suomalaiskuljettajan kohtalona oli keskeytys.

– Trimmipumppu hajosi. Trimmi jäi poijulla käännöksessä ylös, eikä enää laskeutunut alas. Se kisa oli sitten sitä myöten selvä. Ei mitään asiaa enää ajaa kovaa, eikä asialle voinut mitään. Kun trimmikulma jäi yläasentoon niin ei sellaisella veneellä voinut enää kisaa jatkaa, pettynyt Seliö totesi.

– Sain ihan hyvän lähdön vaikka potkurimme oli liian suuri. Suorilla vauhtia riitti, mutta etenkin radan ensimmäisillä kääntöpoijuilla vauhtia ei ollut riittävästi ja veneeni oli melko vaikea ajaa. Olisin ollut viides, sillä vauhtimme ei olisi tänään korkeammalle riittänyt. Nyt kalusto takaisin Portugaliin huoltoon, pakataan kaikki konttiin ja lähetetään Kiinaan, jossa syyskuussa seuraava yritys.

Sharjah Teamin Filip Roms jäi aika-ajossa ruutuun 16, josta suomalaiskuljettaja ajoi maaliin sijalla 11. 

– Aika-ajossa moottorin imuventtiilin läpät rikkoutuivat ja en saanut oikeastaan yhtään hyvää kierrosta aikaiseksi. Valitsin kisaan sokkona potkurin ja se valinta ei myöskään onnistunut. Kisassa parin kierroksen jälkeen sama tapahtui uudelleen. Emme tiedä, mikä ne läpät rikkoi. En muista, että koskaan olisi vastaavaa sattunut.

– Kun kone ei vetänyt niin päätin ajaa vain omaa ajoani ja toivoin, että jos sitä tuurilla nousisi vielä MM-pisteille. Mutta nyt ei ollut edes sitä tuuria matkassa, ensimmäisenä MM-pisteiden ulkopuolelle jäänyt Roms murehti.

F1-veneiden MM-sarja matkaa seuraavaksi Euroopasta Aasiaan. Sarjan seuraavat MM-pisteet on jaossa 29. syyskuuta Kiinan Xiangyangissa.

Tuloksia: F1-veneet, Ranskan GP, Evian:
1. Jonas Andersson (SWE) Team Aramavati 40 kierrosta
2. Shaun Torrente (USA) Team Abu Dhabi + 1,97
3. Thani Al Qemzi (UAE) Team Abu Dhabi + 4,81
….
11. Filip Roms (FIN) Sharjah Team + 1 kierros
Sami Seliö (FIN) Sharjah Team – keskeytys kierros 28

MM-pistetilanne:
1. Shaun Torrente (USA) 35
2. Jonas Andersson (SWE) 32
3. Thani Al Qemzi (UAE) 27

13. Sami Seliö (FIN) 1
14. Filip Roms (FIN) 0

 

Teksti ja kuva: Marko Mäkinen