12.06.2018

Seliö ja Roms ottavat uuden startin F1-kauteen Lontoossa

F1-veneiden MM-sarjan toinen MM-osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Lontoon ydinkeskustassa Thames-joella. Mad-Croc Baba Racingin suomalaiskuljettajat Sami Seliö ja Filip Roms starttaavat MM-pistejahtiin uudella innolla.

F1-veneiden kauden toinen MM-osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Lontoon ydinkeskustassa Thames-joella. Kysymyksessä on neljäs kerta kun kilpaveneiden kuninkuusluokka vierailee Lontoossa. Edellisen kerran F1-luokan MM-pisteistä Thames-joella ajettiin kilpaa 33 vuotta sitten vuonna 1985.

Kilpailun varikko sijaitsee Royal Victoria -laiturilla. Thames-joelle rakennettu rata on kapea, se käsittää vain kolme kääntöpoijua, joista jokaiselta rata kääntyy vasemmalle. Radan etu- ja takasuorilla on mittaa 850 metriä, kun radan kokonaispituus on 1 720 metriä.

Voitto mielessä Thamesille

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliön ja Filip Romsin kauden MM-avauksen pilanneiden moottoriongelmien syitä on selvitelty Belgiassa ja syyt konerikkoihin on tiedossa.

– Suurin syy oli uusi bensiini, jonka palamisnopeus oli merkittävästi edellistä bensiiniseosta nopeampi. Tämä aiheutti useille muillekin tiimeille ongelmia ja konerikkoja.

– Toki joukosta löytyi myös muutama tiimi, joiden koneet kestivät. Uskomme, että käytössämme on nyt sellaiset moottorisäädöt, joiden avulla ongelmat väistyvät sivuun, Seliö toteaa.

Lontoon Thames-joen kapealle ja ahtaalle radalle Seliö starttaa luottavaisena.

– Lontoossa ajetaan melko voimakkaasti virtaavaan jokeen rakennetulla radalla, jossa käytännössä on vain kaksi pitkää suoraa ja kaksi käännöstä vasemmalle. Rata on varmasti haastava paikka ajaa äärirajoilla kilpaa – etenkin muutaman kierroksen jälkeen, kun aallot suuntautuvat joen reunavalleista takaisin radalle. Uskon kuitenkin, että uusi veneeni soveltuu kyseisiin ajo-olosuhteisiin hyvin. Otetaan Lontoosta uusi startti kauteen ja tähdätään tietysti voittoon, Seliö toteaa.

Kovaan keliin sopiva kalusto

Myös Seliön tallikaveri Filip Roms starttaa Lontoon F1-kilpailuun uudella innolla.

– Toivotaan, että koneet ovat kunnossa ja pääsemme ajamaan normaalin kilpailuviikonlopun. Portugalissa pääsin uuden veneeni kanssa melko nopeastikin sinuiksi. Veneeni kulkee veden päällä ilmavasti. Se tuli jo Portugalissa selväksi, että uusi vene oli urani kannalta askel oikeaan suuntaan ja jälleen yksi askel lähemmäksi kärkikuljettajien kalustoa.

Myös Roms uskoo, että Baban F1-vene sopii Thames-joen kapean ja nopean radan ajo-olosuhteisiin hyvin.

– Kapealla radalla tulee olemaan todella kova keli, terävää ristiaallokkoa, ja kun siihen sekoitetaan vielä tuulen puuskat niin haasteita riittää. Uskon kuitenkin, että edellistä hieman pidempi veneeni toimii vaikeissa ajo-olosuhteissa hyvin. Minimitavoitteeni on ajaa MM-pisteille, Roms toteaa.

********

F1-veneiden Iso-Britannian MM-osakilpailun vapaat harjoitukset käynnistyvät perjantaina iltapäivällä klo 17.00 Suomen aikaa. Lauantaina klo 17.30 vuorossa on aika-ajot, kun sunnuntain GP-kilpailu käynnistyy klo 17.00 Suomen aikaa. Aika-ajot ja MM-osakilpailu ovat nähtävissä suorana ja maksuttomana lähetyksenä Viafree-nettitelevisiopalvelusta osoitteesta www.viafree.fi. Viafree toimii selaimella ja mobiililla (Apple ja Android) sekä neljännen sukupolven Apple TV:ssä.

Kuva ja tiedotelähde: Marko Mäkinen